LENNIK / ITTERBEEK – Nacht van de Geschiedenis

C21

LENNIK / ITTERBEEK – Nacht van de Geschiedenis

Yves_panneels_2012_p200
Yves Panneels (ep)

Davidsfonds Sint-Kwintens-Lennik nodigt u uit op de Tiende Nacht van de Geschiedenis “De renaissance van geuze en kriek” door Yves Panneels in brouwerij Timmermans in Itterbeek op dinsdag 20 maart om 20 uur.

Op 20 maart organiseert het Davidsfonds al voor de tiende keer de Nacht van de Geschiedenis. Een jubileumjaar vraagt om een toast. Vandaar dat “Drank” als thema gekozen werd. Ook DF Sint-Kwintens-Lennik doet opnieuw mee. Met een uiteenzetting over Lambiekbieren door Yves Panneels. Gevolgd door een rondleiding door streekgidsen in brouwerij Timmermans. Met drie proevers naar keuze.
Lambiekbieren zijn de laatste jaren in opmars. Lambiek zelf wordt nog nauwelijks gedronken, maar de samenstellingen met lambiek als hoofdbestanddeel des te meer. Geuze, kriek, faro en diverse fruitbieren beleven hoogdagen en veroveren de hele wereld. Amerikanen, Japanners, Australiërs, enz. weten deze kwaliteitsbieren te waarderen.
Yves Panneels zal ons inwijden in het mysterie van de lambiek. Yves baat samen met zijn broer Kurt het café uit “In de Verzekering tegen de Grote Dorst”. In 2009 werden zij door Vlaanderen Vakantieland uitgeroepen tot “Strafste cafébaas van Vlaanderen” Als promotor van de lambiekbieren weet hij als geen ander waarover hij spreekt.
Zoals zoveel lambiekbrouwerijen in het Pajottenland is brouwerij Timmermans ontstaan op een boerderij. Het eerste brouwsel zou er geproduceerd zijn in 1702. De brouwerij stond gekend onder de naam “De Mol”. In het midden van de 20ste eeuw werd de naam door Paul Van Cutsem gewijzigd in “Brouwerij Timmermans”. Als eerbetoon aan zijn schoonvader Frans Timmermans, die 26 jaar burgemeester van Itterbeek was.
Sinds 1993 behoort de brouwerij tot de groep “Anthony Martin’s Finest Beer Selection”.
Praktisch:
afspraak op dinsdag 20 maart om 20 uur
brouwerij Timmermans, Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek
inkomprijs : 6 euro
inschrijven ( noodzakelijk ) bij Nestor Evens, tel 02/532 00 88 of 0472 901756
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2012
Carina Rooselaers
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief