HERNE / LENNIK – Badminton voor mindervaliden

C21

HERNE / LENNIK – Badminton voor mindervaliden

Training_1_bch_en_mindervaliden___4_
Danny Thiebaut, voorzitter Sven De Rom, Jean-Marie Paduart, Patrick Janssens, Steven Van Cauwelaert en Belgisch kampioene Ann De Raeymaecker - Foto's © Deschuyffeleer
 
Training_1_bch_en_mindervaliden___1_
Steven Van Cauwelaert uit Lennik - © Deschuyffeleer
 
Training_1_bch_en_mindervaliden___20_
Sven De Rom en Ann De Raeymaeker - © Deschuyffeleer
 
Training_1_bch_en_mindervaliden___9_
Voorzitter Sven De Rom hier samen met Benjamin Braem. De andere bestuursleden zijn Patrick Debrule, Johan Peetermans, Hilde Thiebaut, Benjamin Braem en Emmelie Eylenbosch - © Deschuyffeleer
 
Training_1_bch_en_mindervaliden___12_
Actie ... © Deschuyffeleer
 
Training_1_bch_en_mindervaliden___25_
© Deschuyffeleer
 

Voortaan zijn ook personen met een handicap, zowel verstandelijk als psychisch, bijzonder welkom bij badmintonclub Herne. Naast het jaarlijks opzetten van een G-tornooi, wil de club thans ook op termijn uitpakken met een G-ploeg en met een rolstoelploeg. Nu badminton dit jaar Bloso-sporttak in de kijker is, wil de club zo ook het sprekend bewijs leveren dat badminton wel degelijk een sport voor allen is.

G-badminton is de gangbare benaming voor atleten met een verstandelijke of psychische beperking die badminton beoefenen. “Onze club wil via G-badminton deze personen alsook de mensen met een motorische handicap aan het sporten krijgen en dit op een regelmatige basis, in kwaliteitsvolle omstandigheden én zoveel mogelijk geïntegreerd in de bestaande werking van de club”, zegt voorzitter Sven De Rom.
Door het opzetten van een succesrijk jaarlijks G-tornooi hebben Jean-Marie Paduart en Patrick Janssens, de boegbeelden van de veteranenploeg, reeds enige ervaring met badminton voor personen met een verstandelijke handicap. Rolstoelbadminton voor atleten met een motorische beperking is hen minder bekend maar wordt nu wel een nieuwe uitdaging.
“Graag willen wij naar de toekomst ook beschikken over een G-ploeg én een rolstoelploeg”, luidt het bij Jean-Marie en Patrick, die zich nu ook ontfermen over beide ploegen. “Eigen ploegen zouden een meerwaarde betekenen voor ons jaarlijks tornooi. Bovendien hechten wij ook veel belang aan het sociaal aspect waarbij gehandicapten nu ook toegang krijgen tot onze club”.
Het initiatief voor een rolstoelploeg ging uit van het revalidatiecentrum Inkendaal in Lennik dat BC Herne contacteerde op basis van haar bekendheid voor het organiseren van de G-tornooien. Ook de provincie en badminton Vlaanderen verlenen hun medewerking. Zo kreeg de club de beschikking over twee aangepaste rolstoelen.
 Voor de eerste demonstratiesessie kwam zelfs Belgisch kampioene Ann De Raeymaecker uit Antwerpen naar de sporthal De Hernekouter. Zo gaf zij maar al te graag tips aan Steven, één van de eerste motorisch gehandicapte spelers die inmiddels bij de club zijn aangesloten.
Steven Van Cauwelaert (28) uit Lennik belandde na een zwaar auto-ongeval en een langdurige revalidatie in Inkendaal in een rolstoel. Hij is maar al te blij met het initiatief. “Hopelijk vinden nog veel mensen in mijn geval de weg naar de club hier. Badminton is overigens zeer goed voor de conditie maar wel vrij vermoeiend. Ook hoop ik geregeld een valide speler van de club te treffen die met mij een partijtje wil spelen”.
Aan de clubleiding zal dit laatste zeker niet liggen. Sven De Rom: “Bij het opstarten van de G-afdeling werden alle leden aangespoord geregeld ook de leden van de G-ploeg uit te nodigen voor enkele sets om zo hun integratie te bevorderen. De slaagkans van het project staat of valt dan ook voor een groot stuk met de wijze waarop onze G-sporters aanvaard worden door de valide spelers”.
De trainingen van de G-ploeg gaan iedere week door op dinsdag van 18 tot 19u in De Hernekouter.
Het 4de G-tornooi van BC Herne gaat door op zaterdag 21 april in De Hernekouter.
Meer informatie, ook voor het mee helpen uitbouwen van de nieuwe ploeg via gbadminton@bcherne.be of 0472/634208 of 0484/964950. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2012
Godeleive Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief