HERNE / LENNIK - De Silos ’97 fietsen naar Carcassonne

C21

HERNE / LENNIK - De Silos ’97 fietsen naar Carcassonne

Silos_97_gaan_nr_carcassonne_2012__3_
De Silos '97 fietsen naar Carcassonne - Foto's © Deschuyffeleer
 
Silos_97_gaan_nr_carcassonne_2012__5_
De ouderdomsdeken is Pol Spinnoy uit Itterbeek. Hij is 68 jaar. De jongste is de 32-jarige Jeroen Vasseur. Hij komt uit Liedekerke - © Deschuyffeleer
 
Silos_97_gaan_nr_carcassonne_2012__8_
© Deschuyffeleer
 
Silos_97_gaan_nr_carcassonne_2012__9_
© Deschuyffeleer
 

In juli fietsen de Hernenaren Jean-Marie Dierickx, Patrick Faut, Erwin Lenaerts, Chris Verdoodt en Thomas Corron samen met hun vrienden van het Silos Cycling Team vanuit Lisieux door West-Frankrijk en de Pyreneeën naar Carcassonne, het land van de Katharen. Een route van 1530 km en 10.525 m hoogteverschillen af te peddelen  in 9 fietsdagen. Het parcours leidt hen langs Vire, Mont St-Michel, St-Malo, Rennes, Châteaubriant, Angoulême, Agen, St-Girons en Castres.

De vriendenkring Silos ’97 met voorzitter Felix De Turck en secretaris Chris Verdoodt  is van oorsprong een groep leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Halle . Hun eerste fietstocht in groepsverband gaat terug naar 1997 en bracht hen toen naar Santo Domingo de Silos. Vandaar dan ook hun naamkeuze Silos ’97.
Om de  twee jaar organiseren de Silos ’97 nog steeds een meerdaagse fietstocht. Door de jaren heen mogen zij nu al prat gaan op een palmares waar oorden als Compostela, Assisi, Montserrat, Mont Ventoux, Arconate en Corvadonga het meest tot de verbeelding spreken.
Dit jaar bestaat het team uit 19 fietsers afkomstig uit  11 verschillende gemeenten  waarbij  Roeselare en Duffel de buitenbeentjes zijn. De ouderdomsdeken is Pol Spinnoy uit Itterbeek. Hij is 68 jaar. De jongste is de 32-jarige Jeroen Vasseur. Hij komt uit Liedekerke. Tijdens gans het traject worden de sportievelingen op de voet gevolgd door vijf begeleiders in twee volgwagens.
De kosten vallen hoofdzakelijk ten laste van de deelnemers. Als extraatje mogen zij rekenen op de financiële steun van enkele sponsors en op de opbrengst van een jaarlijks eetfestijn.
Op zaterdag 14 juli, de Franse nationale feestdag , gaan zij van start in Lisieux om goed en wel op maandag 23 juni Carcassonne te bereiken.
De tocht van de Silos ’97 gaat onder meer over de bekende Tourcols de Peyresourde, de Menté en du Portet-d’Aspet. Ook brengt het gezelschap ook een bezoek aan hun vrienden Arnout en Greet Dierick-De Roubaix, de schoonzoon en de dochter van de Pepingse burgemeester André De Roubaix in hun gastenverblijf La Maison Fouga in Cadéac-les-Bains.
De Silos ’97 zijn te volgen via Facebook.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief