HERNE / LENNIK – De Silo’s naderen Carcassonne

C21

HERNE / LENNIK – De Silo’s naderen Carcassonne

Img_8494
Silos'97 op weg naar Carcassonne (FR) - Foto ingezonden
 
Img_8509
Silos'97 op weg naar Carcassonne (FR) - Foto ingezonden
 
Img_8625_1_
Silos'97 op weg naar Carcassonne (FR) - Foto ingezonden
 
Img_8633_1_
Silos'97 op weg naar Carcassonne (FR) - Foto ingezonden
 
Img_8635_1_
Silos'97 op weg naar Carcassonne (FR) - Foto ingezonden
 

Stilaan maar zeker nadert het Silos Cycling Team met onder meer de Hernenaren Jean-Marie Dierickx, Patrick Faut, Erwin Lenaerts, Chris Verdoodt en Thomas Corron zijn eindbestemming in Carcassonne. Als alles verder volgens plan verloopt zullen de fervente aanhangers van ‘le vélo’ er dan een loodzware tocht van 1 530 km en een kaap van 10 525 m hoogteverschil doorheen West-Frankrijk en de Pyreneeën opzitten hebben. De tocht, bijwijlen in het spoor van etappes uit de Ronde van Frankrijk, verloopt alleszins voorspoedig. Het Silos Cycling Team is van oorsprong een groep wielertoeristen vanuit het lerarenkorps van het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Halle.

Met start aan de prachtige basiliek van Lisieux en via Vire, Rennes, Cholet, Angoulème, Agen, het B&B La Maison Fouga bij Greet en Arnout in Cadéac en Arreau zijn onze Silos op onze Nationale Feestdag aangekomen in Foix, overigens enkele dagen voordien nog met de Mur de Péguère de aankomstplaats van de 14de rit in de Tour. In Agen genoten zij overigens van een welverdiende rustdag.
 
“Iedere rit opnieuw worden we overweldigd door het landschap dat we voor de wielen krijgen geschoven. Ook dit deel van Frankrijk is werkelijk adembenemend”, zegt Patrick Faut. Waar in het begin nog gemiddelde dagsnelheden werden gehaald rond de 27 km/u is dit nu in volle Pyreneeën teruggelopen tot om en bij de 23 km/u. De zware bergrit naar Foix is daar zeker niet vreemd aan.
 
Over een afstand van 159 km klauterden de Silos tijdens die rit over 3 Tourcols met de Peyresourde met zijn zachte aanloop en steile stukken even voor de top, de Menté met zijn vele ‘lacets’ en ten slotte de Portet d’Aspet met het monument ter herinnering aan het dodelijk ongeval van Fabio Casartelli in de afdaling. De klim vanaf le Carrefour de l’Henne Morte is relatief kort maar bijzonder steil met zelfs stukken met een stijgingsgraad van 17 à 18%. Het aantal hoogtemeters dat die dag overwonnen werd bedroeg 2 600 m.
 
Ook Pol Spinnoy uit Itterbeek, de ouderdomsdeken van het gezelschap, overwon gezwind de ellenlange kilometers bergop. Hij werd door zijn vrienden hiervoor trouwens beloond met ‘de Fraaie Felix’.
 
De aankomst in Carcassonne is voorzien nu dinsdag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief