HALLE / LENNIK - Deken Decoster ondergaat zware operatie in Leuven

C21

HALLE / LENNIK - Deken Decoster ondergaat zware operatie in Leuven

Editiepajot_halle_deken
Deken Decoster (Ingezonden foto)
 

Deken Decoster werd verleden week zwaar gekwetst bij een verkeersongeval.( ziehttp://www.editiepajot.com/regios/7/articles/28790). De verwondingen waren zo erg dat hij nu naar Leuven overgebracht werd voor een zware operatie. Hij liep namelijk een ingewikkelde bekkenbreuk op, waarbij zijn dijbeenkop het bekken doorboorde.

Na een eerste lichtere operatie waardoor hij ‘in tractie” werd gelegd, moest hij naar een scanneronderzoek en daarvan hing de verder behandeling af.
Deken Raymond Decoster: “Pech, het was het ergste doemscenario, ik werd naar Gasthuisberg in Leuven overgebracht waar ik een zeer zware operatie moet ondergaan, en een 10-tal dagen moet blijven vooraleer weer naar Halle te komen. In het allerbeste geval kan ik na 6 weken in een rolstoel zitten, lopen dat kan tot 3 maanden duren… En hoe, wat en waar daarna?”
De deken zit diep in de put. “Dat dit juist nu moest gebeuren in de 6 drukste maar mooiste weken van het jaar: Het bezoek van Mgr. Léonard aan Dekenaat Lennik, de Advent en Kerstmis, de verhuis van de basiliek naar de paterskerk en… mijn dagelijkse zorg voor mijnheer Leemans. Plus nog zoveel andere afspraken, vergaderingen, concerten, Vormsels, jubilea, en ja de zorg voor het parochieblad. We gaan mekaar een hele tijd moeten missen. Ik zou nu moeten aan mijn gezondheid denken, maar ik kan mijn werk niet loslaten. Ik doe het ook allemaal zo graag en ik zie jullie graag. Zuster Marie-Françoise, mijn rechterhand, staat nu voor een berg werk en problemen. Probeer haar te steunen, als mensen een handje en een tandje bijsteken, is veel mogelijk. Op hoop van zegen van hierboven en de hulp van O.L. Vrouw gaan we er tegenaan”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief