PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk

C21

PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk

Politie_pajottenland
PAJOTTENLAND - Bevolkingsenquête over veiligheid en politie is wel echt belangrijk - © Deschuyffeleer
 

Dezer dagen vallen ook bij een vrij groot aantal op toevallige wijze geselecteerde inwoners in de politiezone Pajottenland de vragenlijsten in de postbus om mee te werken aan het opstellen van de veiligheidsmonitor versie 2018. Die enquête is uiterst belangrijk om de mening van de bevolking te kennen over veiligheid en politie en zo in het kader van de opmaak van de volgende veiligheidsplannen, ook en vooral de zonale, een beleid te kunnen ontwikkelen dat zo goed als mogelijk inspeelt op de behoeften van de bevolking.

Wetenschappelijk onderbouwd
De grootse bevolkingsenquête, die volledig wetenschappelijk onderbouwd is en bijzonder representatief, peilt naar onder meer mogelijke buurtproblemen, het onveiligheidsgevoel, het eventueel slachtofferschap en de mening over de werking en het contact met de politie. De aangezochte deelnemers werden op toevallige wijze geselecteerd op basis van het rijksregister en vertegenwoordigen zo dan ook de ganse bevolking van onder meer hun gemeente en van de politiezone waarvan die gemeente deel uitmaakt. Voor de politiezone Pajottenland zijn dat de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. Het getuigt dan ook in hoge mate van burgerzin om als geselecteerde daadwerkelijk de nodige aandacht te besteden aan de enquête en ze op persoonlijke basis tijdig ingevuld terug te zenden of te beantwoorden op de aangegeven website. De antwoorden worden volledig anoniem behandeld.
Veiligheid en politie
Na vooreerst een kleine intro om de geselecteerde te situeren in het algemeen kader van de bevraging peilt de enquête vervolgens meer in detail naar de problemen en het onveiligheidgevoel in de buurt, het slachtofferschap zowel op het niveau van het gezin als op persoonlijk niveau, de preventie, de beoordeling van de politiewerking van de zone, het laatste contact met de politie van de zone en ten slotte lokale vragen rond de taken van de politie, de preventie evenals slachtofferschap en aangiftegedrag.
Veiligheidsmonitor
De uiteindelijke resultaten, opgelijst in een monitor, maken alleszins een belangrijke factor uit bij het verder uitstippelen van het zonaal veiligheidsbeleid. De kosten van de enquête worden gedragen door de gemeenten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2018
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Redactie Editiepajot | 25 dec 2024
Marc Colpaert | 18 dec 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 dec 2024
Marc Colpaert | 07 nov 2024

archief