HERNE verdeelpunt in de streek van de FFP2-maskers van Colruyt Group

C21

HERNE verdeelpunt in de streek van de FFP2-maskers van Colruyt Group

Herne_verdeelpunt_maskers_colruyt_group
HERNE verdeelpunt in de streek van de FFP2-maskers van Colruyt Group - Foto ingezonden
 
1
HERNE verdeelpunt in de streek van de FFP2-maskers van Colruyt Group - Foto ingezonden
 

Colruyt Group verdeelt via de gemeentebesturen tienduizenden kwaliteitsvolle FFP2-maskers voor de zorgverleners. Hun beweegreden: “zij hebben ze meer nodig hebben dan wij.” Naast Halle, Beersel en Gellingen werd nu ook contact opgenomen met de gemeente Herne om in te staan voor een keurige verdeling.

Burgemeester Kris Poelaert: “Colruyt Group schonk ook enkele duizenden FFP2-mondmaskers voor de gemeenten van het Pajottenland+ werkingsgebied met naast Herne ook Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik, Pepingen en Roosdaal alsook Dilbeek en Ternat die mee deel uitmaken van onze eerstelijnszone. Gisteren mochten de manschappen van onze technische dienst de lading gaan ophalen. De mondmaskers zullen worden ter beschikking gesteld van de zorgsector waar de nood nog steeds heel groot is. Graag wil ik hierbij Colruyt Group, mede in naam van alle begunstigden, van harte bedanken voor hun bijdrage in deze uitzonderlijke en moeilijke periode die we allen dienen te doorstaan.”
Koen De Maesschalck, divisiemanager Corporate Affairs bij Colruyt Group: “Bij het uitbreken van het coronavirus heeft de groep Colruyt vrij vlug via verschillende leveranciers bestellingen van FFP2-mondmaskers geplaatst. Op het moment van de bestellingen waren we absoluut niet zeker of die mondmaskers, gezien de schaarste, ooit zouden worden geleverd. Buiten alle verwachtingen in zijn we toch in het bezit gesteld van een rijke voorraad aan FFP2-maskers. Gezien ons personeel eerder met chirurgische maskers werkt hebben we beslist om die voorraad niet te verkopen maar weg te schenken aan de zorgverleners uit de ziekenhuizen, de woonzorgcentra, de thuisverpleging, de artsen en paramedici die ze hard nodig hebben. Om de verdeling zo correct mogelijk te laten verlopen namen we contact op met een aantal gemeenten waar onze keten actief is. Zij zijn goed geplaatst om te kunnen inschatten waar en hoeveel maskers nodig zijn. Zo ook benaderden we de gemeente Herne die als verdeelpunt zal fungeren voor een regio. Voordien hebben wij ook al de kwaliteit van de maskers laten testen en hebben we de garantie dat de maskers voldoen aan de Europese richtlijnen”
Mondmaskers
Mondmaskers zijn er om te beschermen tegen infecties. De correcte benaming voor mondmaskers of mondkapjes is mondneusmaskers. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een optimale bescherming is het van belang dat je goed weet welk mondneusmasker waarvoor geschikt is.
Het chirurgisch mondneusmasker is een medisch hulpmiddel dat de patiënt beschermt tegen ziekteverwekkers uit de neus of mond van medewerkers. Daarnaast beschermt het de medewerker voor het aanraken met de handen of de handschoenen aan eigen mond of neus.
Het FFP ademhalingsbeschermingsmasker is een persoonlijk beschermingsmiddel en beschermt de gebruiker tegen ziekteverwekkers die via de lucht verspreid kunnen worden. Het ademhalings beschermingsmasker, altijd aangegeven met FFP, moet voldoen aan de Europese richtlijnen. Het grootste verschil tussen FFP1, FFP2 en FFP3 is de filterefficiëntie. FFP1 masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden en een FFP2 masker, dit is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers, heeft een efficiëntie van 94%. De FFP3 klasse biedt de hoogste bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99% . In het geval van Coronavirus worden vooral FFP2 of FFP3 maskers gebruikt.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief