Gemeentelijke cijfers hinderpremie beschikbaar op website VLAIO

C21

Gemeentelijke cijfers hinderpremie beschikbaar op website VLAIO

Premier_vlaamse_overheid
Gemeentelijke cijfers hinderpremie beschikbaar op website VLAIO - © Deschuyffeleer
 

Het kabinet van de viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van economie, innovatie, werk, sociale economie en landbouw Hilde Crevits deelt cijfermateriaal mee aangaande de ruim 94.000 begunstigden die de corona-hinderpremie al hebben gekregen.

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits: “Door de coronacrisis hebben enorm veel winkels en ondernemers hun deuren verplicht moeten sluiten. Dat was en is een harde noot om kraken, maar nodig gezien deze ongeziene gezondheidscrisis. Na de uitbraak van het virus hebben we beslist dat wie zijn of haar zaak verplicht moest sluiten recht heeft op een hinderpremie van 4000 euro. Op de website van het Agentschap Innoveren en Ondernemen www.vlaio.be/coronahinderpremie-cijfers staat een overzicht van hoeveel zaken per gemeente een hinderpremie hebben aangevraagd en gekregen.”

Ongeveer 14.000 aanvragen werden afgewezen omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Daarnaast kregen ook al bijna 71.000 begunstigden de dagpremie. In totaal werd zo al meer dan 572 miljoen euro aan premies uitbetaald. Op de website kan je nu ook per provincie en gemeente vinden hoeveel aangevraagde en uitbetaalde premies er al zijn.
De corona hinderpremie kan sinds vrijdag 27 maart 2020 aangevraagd worden door ondernemers die verplicht hun locatie moeten sluiten. Ruim 116.000 ondernemers hebben die aanvraag al gedaan, 94.000 van hen hebben de premie al uitbetaald gekregen. Na 5 april is er voor elke bijkomende sluitingsdag een dagvergoeding van 160 euro. Er werd intussen gestart met de uitbetaling van die dagvergoedingen. Zo hebben 71.000 begunstigden de dagpremie al gekregen. De handelszaken die sinds 18 april weer geopend zijn, hebben geen recht op dagpremies meer vanaf hun heropening.  In Vlaams-Brabant gaat het over een bedrag van 48 miljoen euro verspreid over 16.000 aanvragen en 12.000 uitbetaalde hinderpremies.
 Op voorstel van minister Hilde Crevits heeft de Vlaamse Regering ook beslist dat ondernemingen die door de beperkende maatregelen een groot omzetverlies hebben een compensatiepremie kunnen krijgen. Ook zelfstandigen in bijberoep komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking. Bij al deze maatregelen ligt de focus op het tegemoetkomen aan de lopende kosten voor een grote groep zelfstandigen die nu geen of voor minstens 60% minder omzet heeft. Er wordt momenteel volop gewerkt aan de nadere uitwerking van deze nieuwe corona compensatiepremie. Er wordt naar gestreefd om de digitale aanvraagmodule begin mei online te zetten. Meer info is te raadplegen op www.vlaio.be/coronacompensatiepremie

Voor de gemeenten onze regio geeft dit:

Gemeenten

Bever
Galmaarden
Gooik
Herne
Lennik
Pepingen
Hinderpremie toegekend

35
123
168
87
162
68
Hinderpremie betaald
28
123
125
72
120
55
Dagvergoeding betaald
21
61
83
52
95
43

Nuttige links
De compensatiepremie mag gecumuleerd worden met het federale overbruggingsrecht voor zelfstandigen:
Praktische informatie over alle mogelijke steunmaatregelen
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 02 jun 2021

archief