ROOSDAAL/ LENNIK - Wandelen tijdens Week van het Pajottenland

C21

ROOSDAAL/ LENNIK - Wandelen tijdens Week van het Pajottenland

Editiepajot_roosdaal_lennik_wandelen_foto_jos_huwaert
Heerlijk wandelen in een (h)eerlijk landschap. - Foto's Jos Huwaert.
 
Editiepajot_roosdaal_lennik_wandelen_foto_jos_huwaert__1_
Editiepajot_roosdaal_lennik_wandelen_foto_jos_huwaert__2_
Editiepajot_roosdaal_lennik_wandelen_foto_jos_huwaert__3_
Editiepajot_roosdaal_lennik_wandelen_foto_jos_huwaert__4_
 

Deze morgen trokken een tiental Pajotten door het Pamelse landschap voor de vroege vogelwandeling van Natuurpunt Roosdaal. In Lennik vertrokken al vrij vroeg honderden wandelaars voor de Lennikse Windherentocht. Beide wandelingen maken deel uit van de Week van het Pajottenland.

Tijdens de vroege vogelwandeling zagen en hoorden de deelnemers meer dan dertig verschillende vogelsoorten. ,,Vooral de grasmus en de tuinfluiter was vrij veel aanwezig’’, zegt Dirk Verckens van Natuurpunt Roosdaal. ,,Maar ook andere vogels zoals de grote lijster, zwartkop, zwarte roodstaart, goudhaantje en groenling waren van de partij. De laatste jaren zien we wel dat de akkervogels sterk in aantal dalen. Gelukkig zijn er nu projecten om de akkervogels opnieuw in de belangstelling te brengen en hun aantallen te laten vermeerderen’’. De wandeling werd afgesloten met ontbijtkoeken van de warme bakker en fruitsap uit het Pajottenland. De plaatselijke economie neemt namelijk ook een belangrijke plaats in tijdens deze Week van het Pajottenland.

In Lennik krijgen de wandelaars het groene Pajottenland onder de stapschoenen. De meeste routes lopen naar Schepdaal en Sint-Gertrudis-Pede. Ook hier hebben de organisatoren meerdere regioproducten op de drank- en spijskaart.

Meer info over de activiteiten van de Week van het Pajottenland, die vandaag en de komende week plaatsvinden, treft u op www.weekvanhetpajottenland.be . Vandaag is er onder meer de open bedrijvendag.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2009
Jos Huwaert
Jos Huwaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024

archief