GOOIK - Michel Doomst geeft fakkel door na 33 jaar burgemeesterschap

C21

GOOIK - Michel Doomst geeft fakkel door na 33 jaar burgemeesterschap

Michel_3__kopie_
Michel Doomst stopt als burgemeester en geeft de fakkel door aan Simon. - Foot Marc Colpaert
 
Burgemeester Michel Doomst zal op 1 januari 2022 de burgemeesterssjerp doorgeven aan Simon De Boeck, huidig eerste schepen in Gooik. Michel Doomst doet dit na een periode van maar liefst 33 jaar burgemeesterschap. De keuze om halfweg de legislatuur door te geven, is heel bewust: Michel Doomst wil de jongere generatie alle kansen geven om zich verder te ontplooien in de gemeentelijke politiek en wil meer tijd vrijmaken voor zijn familie.
“Ik neem deze beslissing niet omdat ik me uitgeblust voel, maar wel met het oog op de toekomst. Tot vandaag werk ik met veel plezier 7 dagen op 7 voor de gemeente maar ik wil graag de jonge generatie voldoende ruimte geven om zich te ontwikkelen. De helft van de bestuurstermijn is dan ook een goed moment om de fakkel door te geven. Ik wil alle collega’s van de afgelopen 33 jaar en het gemeentepersoneel bedanken voor al die mooie jaren van samenwerking”, zegt Michel Doomst.
 
 
Stilzitten zal er voor Michel Doomst niet bij zijn: ”Ik sta open voor nieuwe uitdagingen en wil mij verder inzetten voor de mensen en de streek. Ik blijf ook betrokken bij de werking van CD&V Gooik. Maar op een ander ritme. Mijn gezin, kinderen en kleinkinderen komen nu meer op de eerste plaats.”
 
 
De verdienste van Michel Doomst voor Gooik is enorm: op 33 jaar is de gemeente Gooik  gepromoveerd tot de parel van het Pajottenland. De Cam, Paddenbroek, een vernieuwde dorpskern in Gooik centrum, een nieuwe school in Strijland, een site openbare werken en een unieke sportoase in Strijland, een gloednieuw politiehuis in Kester, een herboren kerk en een Kareelbunderproject in Leerbeek. Het zijn maar enkele projecten die gelanceerd werden onder het burgemeesterschap van Michel Doomst. Mede door ervaringen in Vlaams en federaal parlement heeft Michel Doomst Gooik bovendien ook op de kaart gezet in het Pajottenland en de bredere regio Halle-Vilvoorde.
 
 
Opvolging verzekerd met Simon De Boeck
 
 
Jan Vanderhoeven, voorzitter van CD&V Gooik, ziet met Simon De Boeck een sterke opvolger klaar staan: “Simon heeft als schepen al bijzonder veel ervaring opgedaan de afgelopen jaren en kent Gooik door en door. Hij is de geknipte figuur om onze gemeente een duurzame toekomst te geven. De hele ploeg heeft alle vertrouwen in Simon”.
 
 
 
 
Simon De Boeck zal in januari 2022 het burgemeesterschap overnemen en zal zich 100% toeleggen op zijn nieuwe opdracht. Simon wordt een jonge burgemeester, maar is niet aan zijn proefstuk toe. Hij was pas 18 toen hij voor het eerst bij Michel aanklopte, met een passie voor politiek. Intussen heeft hij als schepen 15 jaar ervaring op de teller staan. Hij is klaar om het stuur over te nemen.  “Met veel goesting en passie”, zegt Simon De Boeck. “Mijn ervaringen als architect en raadgever op het kabinet waren super leerrijk, maar daar komt nu een einde aan. Als burgemeester wil ik me voltijds op de gemeente kunnen focussen.”
 
 
Het landelijke karakter van onze vijf dorpen blijft voorop staan
 
We blijven een beleid voeren dat heel dicht bij de buurten en de mensen staat. CD&V Gooik telt maar liefst 16 gemeenteraadsleden, nog eens 4 in de OCMW-raad en een uitgebreid partijbestuur. Elk van hen heeft een sterke voeling met zijn omgeving, goed verspreid over de vijf dorpen. Dat is onze kracht.
 
 
Ook de inhoudelijke richting van CD&V Gooik blijft dezelfde. “Gooik moet een landelijke gemeente blijven, met 5 dorpen waar iedereen zich thuis voelt”, zegt Simon. “Landelijk betekent echter niet dat de tijd hier stil moet blijven staan. We willen mee vooruit in een moderne samenleving. Daarom investeren we in aantrekkelijke dorpskernen met een moderne dienstverlening. Oudere gemeentelijke gebouwen worden één voor één aangepakt. We investeren in nieuwe scholen en in sportinfrastructuur. In Oetingen zal de innovatieve STEAM academie een nieuwe bibliotheek en de muziekacademie herbergen. Ook een groene invulling en aangepaste mobiliteit moet van de dorpskernen nog mooiere leefomgevingen maken. Zo behouden we de open ruimte buiten de kernen maximaal voor natuur en landbouw”, sluit Simon af.
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 18 dec 2024
Marc Sluys | 13 dec 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 07 nov 2024

archief