Lampur zorgt voor theater en lichtbeleving in park Groenenberg tijdens de vakantie

C21

Lampur zorgt voor theater en lichtbeleving in park Groenenberg tijdens de vakantie

Img_6021
 
Img_6011
Img_6009
Img_6014
 

 De ontstaansgeschiedenis van Kasteel en Park Groenenberg in Gaasbeek herleeft deze herfstvakantie in een unieke belevingswandeling. Het verhaal laat zich inspireren op de fictieve Dane Lampúr die enkele historische figuren uit het Pajottenland ontmoet. Wat deze ontmoetingen betekenen voor het park en het kasteel kunnen bezoekers ontdekken van 29 oktober tot en met 7 november 2021, waarmee Lampúr de herfstvakantie extra kleur geeft.

De kop is eraf: zaterdagavond 23 oktober, ging het belevingsspektakel Lampúr in première en werden 750 gasten - de eerste editie was meteen uitverkocht - betoverd door een feeëriek Park Groenenberg, dat tot na de herfstvakantie het fascinerende decor vormt van de belevingswandeling.

Meteen bij aankomst waanden de gasten zich in een andere wereld en werden ze ondergedompeld in een spektakel van licht, speciale effecten, muziek, theater en dans, in harmonie met en met respect voor de natuur in het prachtige park. Tijdens de 2,05 km lange wandeling werd jong en ouder meegenomen door de fictieve Dane Lampúr die enkele historische figuren uit het Pajottenland ontmoet, waarmee de ontstaansgeschiedenis van Kasteel en Park Groenenberg op een sprookjesachtige manier herleefde gedurende ongeveer anderhalf uur. Ook voor de allerkleinsten was het genieten op het buggyproof parcours.

Kasteel Groenenberg

Lampúr is gegroeid uit een unieke samenwerking tussen de Gemeenten Lennik en Sint- Pieters-Leeuw, Baanbrekend Producties en het Agentschap Natuur en Bos, de beheerder van de locatie ‘Kasteel en Park Groenenberg’.

- Data: voorstellingen van 29/10 tem 07/11 (herfstvakantie)

-  Locatie: Kasteel en Park Groenenberg: Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek

-  Duurtijd wandeling: ongeveer 1u en 30 minuten.

-  Lengte wandeling: 2,05 km.

-  Tickets via www.lampur.be

-  Toegankelijk voor kinderwagens. Mensen met een beperking wordt aangeraden om contact op te nemen via hallo@lampur.be voor een oplossing op maat. 

-  Gratis parkeergelegenheid vlak bij de inkom van het parcours op de ruime parking van het Kasteel van Gaasbeek.

-  In geval de parking verzadigd is, wordt uitgeweken naar de parking van Revalidatieziekenhuis Inkendaal (Inkendaalstraat 1, 1602 Vlezenbeek) en worden gratis shuttlebussen ingelegd.

-  Covid19: Lampúr volgt de maatregelen en beslissingen van de overheid en werkt dus met het ‘Covid Safe Ticket’ dat aan de ingang gescand zal worden bij alle bezoekers ouder dan 12 jaar. Tijdens het bezoek is het toegelaten om zonder mondmasker rond te lopen. Hou er echter rekening mee dat het dragen van een mondmasker wel nog verplicht is in de rij voor de ingang. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 22 nov 2021

archief