REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland en Sint-Pieters-Leeuw verdelen kledij aan Oekraïense vluchtelingen

C21

REGIO - Rotary Gaasbeek-Pajottenland en Sint-Pieters-Leeuw verdelen kledij aan Oekraïense vluchtelingen

A_kleding_lennik_1
Ingezonden foto
 
Om aan de kledijnoden van Oekraïense vluchtelingen tegemoet te komen schonk JBC ter waarde van zowat 100.000 EUR aan Rotary Belux kinder-, dames- en herenkledij, die in normale tijden in outletwinkels zouden worden verkocht. De clubs van Gaasbeek en Sint-Pieters-Leeuw konden de hand op meer dan 1.500 stuks leggen, die door de rotariërs in een loods in Vlezenbeek werden getrieerd en gesorteerd.
Nog vóór de actie werd bekend gemaakt, verspreidde het initiatief zich als een lopend vuurtje over tal van Pajotse gemeenten. Amper drie dagen geleden werd er dan ook beslist om op 5 mei de poort van de loods te openen. “We hadden geen idee hoeveel oorlogsvluchtelingen we mochten verwachten”, vertelt voorzitter Philippe De Cock van RC Gaasbeek. Stipt om 19u kwamen de eerste vluchtelingen met een busje of met hun buddy’s aangereden en binnen het halfuur was de loods al volgepakt met een 80-tal dankbare mama’s, papa’s en kinderen. De zoektocht naar passende kledij verliep heel rustig, ordentelijk en met veel respect.

“Buiten elke verwachting is een tweede verdeelmoment niet nodig, want de voorraad was al na een goed uur bijna volledig uitgeput”, vertel Jo Heremans uit Lennik, voorzitster van RC Sint-Pieters-Leeuw. De weinige stuks die zijn achtergebleven, worden geschonken aan de vzw Baobab Leeuw en Recykleer Lennik. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief