REGIO - Een schat aan streekproducten in het streekproductencentrum Halle maar nog te weinig mensen weten dit

C21

REGIO - Een schat aan streekproducten in het streekproductencentrum Halle maar nog te weinig mensen weten dit

20220506_172109__kopie_
Tal van lekkers. - Foto Marc Colpaert
 
20220506_172123__kopie_
Keuze genoeg.- Foto Marc Colpaert
 
20220506_172143__kopie_
Moet er nog drank zijn? Foto Marc Colpaert
 
20220506_172154__kopie_
Tal van streekproducten.- Foto Marc Colpaert
 
Het Streekproductencentrum gelegen ter hoogte van de Poststraat 3 a in Halle, is misschien wel gekend in Halle, maar tal van mensen uit de randgemeenten zijn niet op de hoogte van de schat aan streekproducten die men daar kan vinden. Daarom is het meer dan de moeite om ook eens als inwoner van Pepingen, Herne, Galmaarden, Gooik of Lennik even af te zakken naar dit streekproductencentrum, met privé parking. Ze hebben ondertussen ook een nieuwe website en geven 10% op cadeauboxen deze maand(mei), ga dus zeker eens langs. "Wij beschikken over een ruim assortiment Vlaams-Brabantse streekproducten. Waaronder ons stokpaardje, het volledig assortiment Oude Geuze & Oude Kriek. Ben je dus op zoek naar iets lokaal voor jezelf of om cadeau te geven? Kom ons dan zeker eens een bezoekje brengen!", aldus Lien Sterck.
 
Hieronder vertellen we jullie graag hoe het allemaal begonnen is.
 
Van je hobby je beroep maken, dat is een droom die werkelijkheid werd voor Johnny Sterck. Bijna 25 jaar geleden maakte hij voor het eerst wijn van Pajots fruit, zoals appelen, peren en krieken. Die hobby groeide al snel uit in ook wijn verkopen. Enkel en alleen wijn maken & verkopen vond hij een beetje weinig. Hij voelde ook dat de mensen een zekere interesse hadden in streekproducten. In 1995 opende hij de winkel in hartje Halle. Jaar na jaar kwamen er meer en meer producten bij en groeide de winkel. Al snel volgde ook de Oude geuze en Oude Kriek toen nog vrij onbekend. Johnny bleef volhouden en zo kreeg de winkel een zeer mooi assortiment. 
Er was ook een zaal boven de winkel die gebruikt werd om groepen te ontvangen. Daar kon Johnny zijn verhaal kwijt over zijn fruitwijnen en de streekproducten. Wat hem daar het meest plezierde was de mensen zien genieten van zijn verhaal. Met uiteraard de nodige degustaties. Na de presentatie kregen ze dan de kans om de winkel te bezoeken.
Maar de tijd bleef niet stilstaan en ondertussen is Lien (de dochter van Ursula & Johnny) bij in de zaak gekomen. Zij baat ondertussen de winkel uit en Johnny is met een volledig nieuw project bezig. De zaal ombouwen naar een hotel. Eenmaal het hotel af is, zal Lien de volledige zaak overnemen en deze samen met haar partner uitbaten.
Wij beschikken over een ruim assortiment Vlaams-Brabantse streekproducten. Waaronder ons stokpaardje, het volledig assortiment Oude Geuze & Oude Kriek. Maar er is zoveel meer, van mattentaarten, naar Gooikse pareltjes en nog tal van andere streekproductend.
Ben je dus op zoek naar iets lokaal voor jezelf of om cadeau te geven? Kom ons dan zeker eens een bezoekje brengen!
 
 
Om onze nieuwe webshop te vieren krijg je heel de maand mei 10% korting op onze cadeauboxen! Ga naar je winkelwagen voeg de code 'WELKOM' in en al de rest gaat vanzelf! Tip: bestel nu al de vaderdagbox met korting!
 
Maandag: gesloten, Dinsdag: gesloten. Woensdag: 9 - 18u, Donderdag: 9 - 18u, Vrijdag: 9 - 18u, Zaterdag: 9 - 17u. Zondag: gesloten. Meer informatie op www.streekproductencentrum.be

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2022
Marc Sluys/Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/Marc Colpaert | 23 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 mrt 2023

archief