Veiligere inrichting kruispunt Belle Triene op Edingsesteenweg vanaf maandag 14 oktober

C21

Veiligere inrichting kruispunt Belle Triene op Edingsesteenweg vanaf maandag 14 oktober

A_werken
 
Het Agentschap Wegen en Verkeer begint op maandag 14 oktober 2024 met de herinrichting van het kruispunt ‘Belle Triene’ op de Edingsesteenweg (N285) in Gooik. Er worden nieuwe verkeerslichten geplaatst die fietsers en voetgangers apart groen licht geven, en er komt een rechtsafstrook richting Lennik. Tijdens de werken rijdt het verkeer beurtelings via tijdelijke verkeerslichten. De aansluitingen van de Sint-Kwintenbaan en de Stuivenbergstraat worden afgesloten, met lokale omleidingen tot gevolg. 
 
De werkzaamheden duren naar verwachting twee maanden en zijn half december afgerond.
 
Werken in twee fasen
 
De aannemer start maandag 14 oktober met werken op de weghelft richting Eizeringen/Asse. Verkeer rijdt om de beurt via tijdelijke verkeerslichten. De Sint-Kwintenbaan en Stuivenbergstraat worden afgesloten, met lokale omleidingen via de Negenbunderstraat en Drie Egyptenbaan. Zwaar vrachtverkeer volgt een grotere omleiding via de Ninoofsesteenweg (N8) en de Halsesteenweg/Ninoofse Steenweg (N28). 
 
 
 
 
Fietsers worden omgeleid vanaf de rotonde aan de Negenbunderstraat. De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van buslijn 625, 65, 144, 160, 164, 621 van De Lijn. Raadpleeg delijn.be/routeplanner voor actuele informatie. De oude bushalte 'Gooik Belle Triene' richting Lennik wordt als tijdelijke bushalte gebruikt tijdens de werken. De werken duren naar verwachting twee maanden, tot half december.
 
 
Apart groen licht voor fietsers en voetgangers
 
De regeling van de verkeerslichten is niet helemaal conflictvrij, maar ‘maximaal’ conflictvrij. Dat betekent dat er voor bepaalde rijbewegingen nog conflicten overblijven. Als je bijvoorbeeld op de Edingsesteenweg links afdraait (je komt van Eizeringen en rijdt richting Lennik, of je komt van Leerbeek en je rijdt richting Neigem), moet je nog altijd - net zoals in de situatie voor de werken - opletten voor tegenliggers. 
 
‘Maximaal conflictvrij’ 
 
Er komen verkeerslichten met apart groen licht voor voetgangers en fietsers, waardoor de oversteek veiliger wordt. Ook komt er een rechtsafstrook richting Lennik, waarvoor een deel van de parkeerstrook verdwijnt. Vanuit de Sint-Kwintenbaan (N282) kan het verkeer na de werken vlotter linksaf de gewestweg oprijden. Ook de Stuivenbergstraat blijft vanuit alle richtingen bereikbaar na de aanpassingswerken. 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert/Marc Sluys | 05 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief