Provincie VLAAMS-BRABANT bevordert biodiversiteit

C21

Provincie VLAAMS-BRABANT bevordert biodiversiteit

Jean-pol_olbrechts_p200
Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu (ep)

De provincie Vlaams-Brabant geeft 320.000 euro subsidies aan 18 natuurprojecten van 5 natuurverenigingen die een duidelijke meerwaarde hebben voor de biodiversiteit in de gemeenten Aarschot, Glabbeek, Haacht, Halle, Herent, Holsbeek, Kortenaken, Liedekerke, Londerzeel, Meise en Tremelo.

"Het subsidiereglement voor bijzondere natuurbeschermingsprojecten is één van onze instrumenten om de biodiversiteit in de provincie te beschermen en te versterken", zegt Jean-Pol Olbrechts, gedeputeerde voor leefmilieu. "Projecten van erkende natuurverenigingen die zorgen voor een duidelijke meerwaarde voor de biodiversiteit en aansluiten bij onze campagne 'Je hebt meer buren dan je denkt' kunnen op onze financiële steun rekenen. Dit kunnen projecten zijn van natuurstudie en soortbescherming, educatieve projecten, sensibilisatieprojecten of natuurinrichtingsprojecten".
De provincie Vlaams-Brabant geeft voor dit jaar 320.000 euro subsidies voor 18 bijzondere natuurbeschermingsprojecten van de vijf natuurverenigingen Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, Natuurpunt Studie, Natuurpunt Beheer, Natuurpunt vzw en Natuurpunt Oost-Brabant.
Overzicht van de bijzondere natuurbeschermingsprojecten:
* Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud (2 projecten)
De Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud hebben een educatief project rond de gelaagheid van de vegetatie in het bos en een interessant project voor het verhogen van de natuur- en belevingswaarde van de groene ruimten in de stad Leuven. Bioversiteit is immers ook in het stedelijk gebied van groot belang.
* Natuurpunt Studie (3 projecten)
Bij het thema 'natuurstudie en soortbescherming' zullen er projecten rond vleermuizen, iepenpage (vlinder) en belangrijke plantensoorten uitgevoerd worden door Natuurpunt Studie.
* Natuurpunt vzw (1 project)
Dit is een sensibilisatieproject rond biodiversiteit waarbij door Natuurpunt de provinciale campagne 'Je hebt meer buren dan je denkt' mee uitgedragen wordt naar de middenveldsorganisaties in West-Brabant en de lokale natuurpuntafdelingen ondersteunt worden bij het opstellen van acties rond de koestersoorten.
*Natuurpunt Oost-Brabant (1 project)
Ook dit is een sensibilisatieproject rond biodiversiteit, specifiek gericht op visievorming rond natuurwaarden in de kleinstedelijke gebieden en bosversterking met recreatief medegebruik.
* Natuurpunt Beheer (11 projecten)
Dit zijn 11 natuurinrichtingsprojecten in de gemeenten Aarschot, Glabbeek, Haacht, Halle, Herent, Holsbeek, Kortenaken, Liedekerke, Londerzeel, Meise en Tremelo.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief