AFFLIGEM / LIEDEKERKE – Terug uit Roemenië met gemengde gevoelens

C21

AFFLIGEM / LIEDEKERKE – Terug uit Roemenië met gemengde gevoelens

Editiepajot_affligem_roemenie_noroc_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_roemenie_noroc_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_leo_de_rijck_roemenie_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

NOROC, met leden uit Affligem en Liedekerke, is terug uit Roemenië, maar met gemengde gevoelens.

NOROC: “Na 21 jaar hulp aan Roemenië stellen we vast dat voor een groot aantal vrienden in ons adoptiedorp de situatie nog niet veranderd is en voor velen zelfs verslechterd. De lijst van de arme gezinnen, die we jaarlijks bezoeken, moet zelfs uitgebreid worden. Uit besparings- en herstructureringsoverwegingen werd het hospitaal van Sumcuta Mare gesloten en moeten de inwoners van ons adoptiedorp terug naar de kliniek van Baia Mare op 30 km.
Onze pogingen om alsnog samen met FDAAM, een Roemeense organisatie, het verenigingsleven en het vrijwilligerswerk nieuw leven in te blazen is niet direct een succes te noemen.
Maar toch, samen met de vice-Primar en Christina van FDAAM kregen we de kans om met de jeugd een nieuw contact te leggen naar de toekomst.
Wij luisterden naar de problemen van de jeugd om zich te ontplooien in Valea Chioarului en zij luisterden naar ons om onze sociale werking uit te breiden. Een samenwerking met een nieuwe generatie is gestart. Onze gezondheidsraad wordt opgericht en de Mediotheek wordt gestart, de jeugd en de gemeente beloofde ons hiervoor volledige samenwerking.
Heuglijk nieuws is er ook dat onze stichter en mentor Leo De Rijck vanaf nu niet alleen ereburger van Affligem is maar ook door de gemeenteraad van het Roemeense Valea Chioarului benoemd werd als ereburger van hun gemeente. NOROC zal ten gepasten tijden Leo hiervoor in de bloemetjes zetten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief