AFFLIGEM / REGIO – Nieuwe wielerpiste officieel ingereden

C21

AFFLIGEM / REGIO – Nieuwe wielerpiste officieel ingereden

Editiepajot_affligem_opening_wielerpiste_foto_steven_walravens
Schepen Rik Verhavert kreeg de eer om het lint door te knippen. Foto's © Steven Walravens
 
Editiepajot_affligem_opening_wielerpiste_2_foto_steven_walravens
 

In Affligem werd vrijdagavond de nieuwe wielerpiste officieel voorgesteld aan het grote publiek. Heel wat politieke personen uit Affligem en omliggende gemeenten werden uitgenodigd om de nieuwe wielerbaan in te rijden. Na hen was het de beurt aan alle andere sportievelingen, Ook profwielrenner Steven De Neef uit Asse was van de partij om wat toertjes te rijden.

De wielerpiste is 250 meter lang en 7 meter breed en heeft een maximale hellingsgraad van 18 graden in de bochten. Hierdoor is het mogelijk om met een gewone fiets de piste te kunnen berijden. Naast wielrenners en wielertoeristen zal de piste ook toegankelijk zijn voor individuele fietsers, skeelers, driewielers, en educatieve doeleinden. 

 De kostprijs van deze wielerpiste bedraagt 460.000 euro en was een idee van oud-wielerkampioen en gewezen sportschepen Willy Teirlinck. Voor het financiële plaatje kon de gemeente Affligem rekenen op de steun van de provincie Vlaams-Brabant die een derde van de kostprijs op zich nam. Ook Ternat en Liedekerke werkten mee aan het project en betaalde ieder 75.000 euro. Hierdoor moest de gemeente zelf maar 160.000 euro ophoesten voor het project. Volgens schepen van sport Rik Verhavert (Visie) is dit een geschenk voor de sport.

De inwoners van Ternat en Liedekerke kunnen aan een voordeeltarief gebruik maken van de piste. Tot en met 31 maart 2012 is het gebruik van de piste na registratie gratis voor iedereen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2011
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief