CD&V en SPA ROOSDAAL houden geen rekening met gezondheidsrisico’s voor burgers

C21

CD&V en SPA ROOSDAAL houden geen rekening met gezondheidsrisico’s voor burgers

Editiepajot_liedekerke_roosdaal_actiecomit__leefbaar_liedekerke_roosdaal_foto_ingezonden
Het actiecomité Leefbaar Liedekerke Roosdaal (ingezonden foto)
 

Het actiecomité Leefbaar Liedekerke Roosdaal neemt akte van de standpunten van alle politieke partijen die werden vertolkt door de lijsttrekkers tijdens een recent debat. N-VA, Open VLD, Uw gemeente en Vlaams Belang zijn duidelijk gekant tegen het project. De heer Biebaut, lijstduwer en woordvoerder voor SPA leek voorstander van het project en CD&V neemt bij monde van burgemeester Hemerijckx alweer geen duidelijk standpunt in.

Wij brachten het project opnieuw ter sprake in functie van het interview met dr. Goethals. Daarin stelde de topcardioloog dat turbines zo dicht bij bebouwing waanzin zijn en ronduit desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. “Deze argumenten waren echter niet meteen van tel voor CD&V die als antwoord alleen vermelden dat er op dit moment geen draagvlak is voor het project”, zegt Dieter Trenson. “De waarschuwing van dr. Goethals en alle wetenschappelijke studies die hij daarvoor gebruikte werden niet eens in overweging genomen. Hallucinant als je weet dat het windturbinepark vlakbij 5 woonwijken komt.”
Uit het antwoord van Christine Hemerijckx (CD&V en huidig burgemeester van Roosdaal) viel al evenmin af te leiden wanneer zij wel vindt dat er voldoende draagvlak zou zijn voor de turbines. Zij hoopt en droomt veel, maar wij verwachten van een kandidaat burgemeester concrete antwoorden en engagementen.
Dat kan in Liedekerke blijkbaar wel. Dirk Lodewijk van SPA, partijgenoot van de heer Biebaut verzet zich formeel tegen dit project, en burgemeester Wynant, partij- en ambtsgenoot van mevrouw Hemerijckx, stelt dat hij alles zal doen om dit waanzinnige plan te stoppen.
“Vreemd”, merkt Kris Leemans op, “dezelfde partijen die in een andere gemeente een verschillend standpunt hebben. Blijkbaar wordt er aan de Liedekerkse zijde van de Cathemlindeweg wel degelijk rekening gehouden met het welzijn en de gezondheid van de burger en spelen er aan de andere kant andere motieven mee.”
Wanneer de heer Biebaut naderhand in een krant beweert dat hij geen kennis kunnen nemen heeft over het dossier is dat toch wel lachwekkend. Er zijn talloze artikels over verschenen in de lokale media en de partijen zijn ook verschillende keren gepolst naar hun standpunt. Bovendien kregen alle gemeenteraadsleden, dus ook een partijgenoot van de heer Biebaut, een DVD over onze infoavond. Van een geloofwaardig woordvoerder kan je toch verwachten dat hij of zij de hete hangijzers uit de gemeente kent.
 “Wij willen in elk geval vermijden dat Roosdaalse kiezers denken dat dit dossier is afgerond” besluit het actiecomité Leefbaar Liedekerke Roosdaal. “ Ecopower bevestigde ons formeel dat alles opnieuw op tafel komt na de verkiezingen. De Roosdaalse burger kijkt dus maar beter uit voor wie hij of zij stemt”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 okt 2012
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief