Soep op de stoep in TERALFENE en LIEDEKERKE

C21

Soep op de stoep in TERALFENE en LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_soep_op_de_stoep_verslag_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_soep_op_de_stoep_verslag_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_soep_op_de_stoep_verslag_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_soep_op_de_stoep_verslag_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 

Vrijdag en zaterdag serveerden de leden van de Federatieploeg Liedekerke (vrijwilligers uit de vier parochies: Sint Niklaas - Sint Michiel – O.L.V. Boodschap – Sint Jan-Evangelist) maar liefst 65 liters soep, gemaakt en geschonken door kok Patrick Asselman van Café Den Appel.

In Teralfene gebeurde die vrijdag tijdens de boerenmarkt en in Liedekerke tijdens de zaterdagmarkt. De werkgroep zet zich in om samen armoede uit te sluiten. De opbrengst van hun soepactie gaat naar één van de vele armoedeprojecten in Vlaanderen en Brussel.
Armoede verjaart niet
Een verjaardag is feest: mooie wensen, warme gezelligheid, leuke attenties… Dat jaartje extra neem je erbij en stilaan schuif je op van een veertiger naar een vijftiger, medioren worden senioren, gepensioneerden zeventigplussers. Elke dag worden we een beetje ouder. Ook mensen in armoede blazen jaarlijks een kaarsje uit.
Hun feest heeft echter een bittere nasmaak want armoede verjaart niet. Wie in armoede leeft, vecht dagelijks om de eindjes aan elkaar te knopen… vaak vele jaren lang. Op hogere leeftijd uit armoede geraken, is nog zoveel moeilijker.
Het risico op een leven in armoede ligt bij ouderen veel hoger dan bij de rest van de bevolking en de gevolgen op latere leeftijd zijn dramatisch: 1 op 5 ouderen wordt geraakt door armoede. Gemiste kansen op de arbeidsmarkt, ziekte, faillissement of een echtscheiding kunnen mensen de armoede induwen. En een leven in armoede is altijd een leven met minder…
De gelukskaarten voor ouderen
Met de campagne ‘Armoede verjaart niet’ wil Welzijnszorg samen met en in naam van onze ouderen vier gelukskaarten trekken. Zodat zij op een menswaardige wijze hun leven kunnen verder zetten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 dec 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief