Politiereceptie TARL ( Ternat – Affligem – Roosdaal – Liedekerke )

C21

Politiereceptie TARL ( Ternat – Affligem – Roosdaal – Liedekerke )

Editiepajot_affligem_liedekerke_roosdaal_ternat_politiereceptie_tarl_foto_jacky_delcour__1_
Korpschef politiezone Tarl Eric Uyttersprot. - Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_roosdaal_ternat_politiereceptie_tarl_foto_jacky_delcour
de voorzitter van de politieraad, de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx. - Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_roosdaal_ternat_politiereceptie_tarl_foto_jacky_delcour__2_
Eric Uyttersprot. - Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_roosdaal_ternat_politiereceptie_tarl_foto_jacky_delcour__3_
Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_roosdaal_ternat_politiereceptie_tarl_foto_jacky_delcour__4_
Foto © Jacky Delcour
 

Tijdens de jaarlijkse politiereceptie konden de voorzitter van de politieraad, de Roosdaalse burgemeester Christine Hemerijckx (CD&V), en de korpschef Eric Uyttersprot, een groep enthousiaste politiemedewerkers verwelkomen.

2013 wordt voor de politiezone TARL een jaar van aanpassingen en samenwerkingen. De externe samenwerking met de zone AMOW zal verder onderzocht, becijferd en vorm gegeven worden. Intern zullen een aantal aanpassingen noodgedwongen dienen te gebeuren n.a.v. de strakke budgetruimte voor het komende jaar.
Burgemeester Christine Hemerijckx hield een pleidooi voor een nieuw normsysteem voor de financiering van de lokale politiezone. “De zogenaamde KUL-norm was initieel het instrument, maar is om een heleboel redenen voorbijgestreefd. Een nieuw normsysteem met objectieve criteria moet dringend worden uitgewerkt opdat een nieuw financieringsmechanisme voor de lokale politie kan worden vastgelegd.”
Korpschef Eric Uyttersprot plaatst de vergelijkende financieringsgegevens nog even in de kijker: “De politiezone TARL ontvangt 16,00 euro federale dotatie per inwoner minder dan de vergelijkbare politiezones. Daardoor dienen de gemeentebesturen 9,00 euro per inwoner meer te betalen dan de vergelijkbare zone. Dit leidt tot een toestand die onhoudbaar wordt”.
Burgemeester Christine Hemerijckx stelt verder: “De politie is een belangrijke speler in het gemeentelijk veiligheidsbeleid. Maar de politie alleen is niet in staat om de strijd tegen de onveiligheid aan te gaan. Duurzame verbeteringen vergen een samenwerking met andere partners, wat men noemt: integrale en geïntegreerde veiligheidsbenadering. Een integrale benadering van het veiligheidsvraagstuk vereist dat de veiligheidsproblematiek wordt aangepakt vanuit diverse sectoren. Veiligheid is niet enkel een taak van politie maar ook van andere beleidsactoren, zoals bijvoorbeeld volksgezondheid, leefmilieu, ruimtelijke ordening, onderwijs en welzijn. Het gaat immers om een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Deze integrale benadering wordt op lokaal niveau gerealiseerd door het maandelijkse gemeentelijk veiligheidsoverleg en het uitschrijven van een zonaal veiligheidsplan met gemeentelijke accenten”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief