Nieuwe politieraad TARL nog niet voor morgen

C21

Nieuwe politieraad TARL nog niet voor morgen

Linda_van_den_eede_p200
Linda Van den Eede (ep)

Op 31 januari oordeelde de deputatie van Vlaams-Brabant dat de volledige verkiezing van de leden van de politieraad in Roosdaal moest overgedaan worden. De basis voor deze beslissing was het feit dat CD&V, na het afsluiten van het indienen van de kandidaturen, nog wijzigingen had aangebracht aan hun voordrachtakte. De deputatie oordeelde dat “…. de ingediende voordrachtakte daardoor niet meer op legitieme wijze in aanmerking genomen kon worden voor het opstellen van de kandidatenlijst voor de verkiezing van de leden van de politieraad”. Het door N-VA ingediende bezwaar werd dan ook als gegrond beschouwd.

Linda Van den Eede (fractievoorzitter N-VA): “Op de openbare hoorzitting van 31 januari vroegen Kristof Cooreman (N-VA) en ikzelf dan ook de gedeeltelijke (on)geldigverklaring van de verkiezing van de Roosdaalse leden van de politieraad. De door N-VA ingediende akte van voordracht voldeed immers aan alle voorschriften. De deputatie oordeelde echter, na verslag van gedeputeerde Tom Dehaene, dat de volledige verkiezing moest overgedaan worden. Dat de verkiezing van onze 2 kandidaten, Staf Van Den Bosch en Kristof Cooreman, ook ongeldig werd verklaard vinden wij niet logisch. Wij baseren ons hiervoor op de uitspraak die de deputatie van West-Vlaanderen deed voor Blankenberge-Zuienkerke. Daar behouden de verkozen kandidaten - op de correct ingediende voordrachtakten - hun mandaat. Alleen voor de nog niet ingevulde mandaten moet daar een nieuwe verkiezing worden georganiseerd”.
Kristof Cooreman: “Daarom gaan wij nu in beroep bij de Raad van State tegen de beslissing van de deputatie. Voor de buitenwereld kan dit wat raar overkomen, tenslotte hadden wij de klacht ingediend bij de deputatie. Wij zijn met deze nieuwe stap echter niet over één nacht ijs gegaan. Wij denken dat het niet de partij is die de wetten niet heeft nageleefd die moet beloond worden maar dat net het omgekeerde moet gebeuren ”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief