PROVINCIE VLAAMS-BRABANT - Zet je energiefactuur op dieet met de actie Klimaatwijken

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT - Zet je energiefactuur op dieet met de actie Klimaatwijken

Editiepajot_jean-pol_olbrechts

8% energie besparen? Wedden dat het kan! De provincie Vlaams-Brabant en 27 Vlaams-Brabantse gemeenten zijn op zoek naar groepen van 5 tot 15 gezinnen die vanaf 1 november 2008 tot 30 april 2009 acht procent energie, zowel elektriciteit en gas, willen besparen in huis.

De spaaractie is een weddenschap die uitgaat van gemeente- of stadsbesturen. Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boortmeerbeek, Dilbeek, Gooik, Halle, Herent, Hoeilaart, Keerbergen, Kraainem, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Oud-Heverlee, Pepingen, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tielt-Winge, Tienen, Vilvoorde, Zemst en Zoutleeuw gaan al zeker de uitdaging aan.
 
"Acht procent energie sparen is echt niet zo moeilijk. Het vergt wat aandacht voor kleine zaken zoals koken met het deksel op de pot, verlichting uit waar niemand is, deuren gesloten houden en vooral het wekelijks bijhouden van de gas- en elektriciteitsstanden. Spreek dus uw buren, wijk, vrienden of vereniging aan en doe met zn allen mee aan de actie Klimaatwijken" lanceert Jean-Pol Olbrechts (foto), gedeputeerde voor leefmilieu, de oproep.
 
De deelnemers krijgen bovendien raad van een energiemeester. Hij of zij is een vrijwilliger die een groep of wijk begeleidt en duidelijk maakt hoe men acht procent energiebesparing kan behalen. De energiemeester krijgt een opleiding rationeel energiegebruik in huis.
Aan iedere weddenschap zijn er geschenken verbonden. Op het einde van de rit krijgen alle deelnemers en wijken die de weddenschap hebben gehaald een leuke verrassing van de gemeente en de provincie.
 
De Klimaatwijkenactie gaat uit van de provincie Vlaams-Brabant, gemeentebesturen, Bond Beter Leefmilieu en de elektriciteitsnetbeheerders Eandis en PBE.
 
Wilt u meedoen aan deze weddenschap of wilt u energiemeester worden, contacteer dan de gemeentelijke milieudienst of de provinciale leefmilieudienst via regiowerking@vlaamsbrabant.be  of 016-26 72 55.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2008
Gerrit Achterland
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief