HERNE – Opwijk wint curve bowlstornooi

C21

HERNE – Opwijk wint curve bowlstornooi

Deschuyffeleer_curve_bowls_herne__3_
 
Deschuyffeleer_curve_bowls_herne__13_
Deschuyffeleer_curve_bowls_herne__8_
Curve_bowl_nov_08_023
 
Deschuyffeleer_curve_bowls_herne__5_

De sportdienst van Herne in samenwerking met de sportregio Pajottenland organiseerde in het sportcomplex De Hernekouter een regionaal tornooi curve bowls op short mats. Niet minder dan 24 ploegen uit Liedekerke, Linkebeek, Ninove, Opwijk en Herne schreven zich in.

Na de geslaagde intitiatielessen curve bowl eerder deze week in Gooik en in Herne namen de 24 teams, onder het wakend oog van scheidsrechter Jerzy Iwanicki, het tegen elkaar op. Diezelfde Jerzy Iwanicki ligt ook aan de oorsprong van de opmars van curve bowling in Vlaanderen. In 1986 bracht hij niet alleen zijn kersverse Engelse echtgenote mee naar België, hij voerde samen met haar ook haar geliefde sport in. “Deze typische Engelse grassport kende in Vlaanderen op korte tijd een gestage opmars. Vooral de shortmat bowls of indoorvariante op matten valt bijzonder in de smaak van talrijke senioren”, aldus Jerzy.

“Curve bowl is een bolspel met Engelse roots dat in dezelfde familie thuishoort als petanque. Toch heeft het spel een heel andere oorsprong en ook andere spelregels. De bowl dient een bocht of een curve te maken om zo een hindernis te ontwijken alvorens het doel te bereiken. De moeilijkheid en de uitdaging zitten in de kunst om de bowls met zwaartepunt aan één van de beide zijkanten, zo dicht mogelijk bij het doelballetje of jack te rollen. Voor elke bowl die dichter bij de jack ligt dan de beste bowl van de tegenstander scoort de speler een punt.”

Elke ploeg bestaat uit twee spelers die ieder beschikken over drie bowls. De twee teams uit Opwijk verzamelden de meeste punten en mochten dan ook naar huis met de overwinningstrofee.

De kleuren van Herne werden verdedigd door Josée Cornet, Hilda Vanhassel, Aimé Derijcke, Frans Alaert, Willy Wielant en Daniëlla Denutte. Zij kregen de assistentie van sportfunctionaris Franciska Dekens en schepen van sport Lieven Vandenneucker.

Foto : De winnaars uit Opwijk samen met Dirk Heylen Regiocoördinator - Dienst Sport – provincie Vlaams-Brabant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief