REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politie_heel_goed

Vrouw overleden na ongeluk op zebrapad
HALLE - Een 77-jarige vrouw uit Halle is woensdagmorgen bij een aanrijding op een zebrapad om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Leopold Deboeckstraat en de Sint-Rochusstraat. De politie zoekt getuigen.
Iets vóór 8 uur reed een 20-jarige vrouw uit Beersel de Leopold Deboeckstraat uit. Ze wilde rechts de Sint-Rochusstraat inslaan in de richting van het station. Omdat het zicht op die plaats altijd wat belemmerd is, reed de bestuurder iets naar voren om het aankomende verkeer goed te kunnen zien. Toen de weg vrij was, reeds ze door. Blijkbaar had ze niet gezien dat er intussen een bejaarde vrouw overstak op het zebrapad. Op het eerste gezicht liep de 77-jarige vrouw uit Halle alleen lichte verwondingen op. In de loop van de dag traden er in het Sint-Mariaziekenhuis in Halle  complicaties op. De vrouw werd nog overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht, maar daar bezweek ze aan haar verwondingen. De politie doet een oproep tot mensen die iets zouden hebben gezien. Zij kunnen zich melden op 02-3632300.

Snelheidscontrole 
TARL - De Lokale Politie TARL(Ternat –Affligem – Roosdaal – Liedekerke) hield woensdag een snelheidscontrole. In Ternat, Heidestraat werden 229 voertuigen gecontroleerd. 25 (10,91%) wagens reden te snel en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 76km/uur (50 toegelaten). In Affligem, Bellestraat werden 153 voertuigen gecontroleerd. 25 (16,33%) wagens reden te snel en de hoogst gemeten snelheid bedroeg84km/uur (50 toegelaten). In Liedekerke, Houtmarktstraat werden 219 voertuigen gecontroleerd. 15 (6,84%) wagens reden te snel en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 71km/uur (50 toegelaten). 

Een reeks diefstallen
DILBEEK - Woensdag werd een diefstal in woning d.m.v. braak vastgesteld in de Industrialaan in Groot-Bijgaarden. De daders hebben een ruit ingeslagen om zich toegang te verschaffen tot het gebouw. Het nadeel is nog niet gekend.
Woensdag werd een diefstal uit voertuig vastgesteld in de R. Dansaertlaan in Dilbeek. De sloten van het voertuig werden geforceerd. Er werd o.a. een boor- en schuurmachine uit het voertuig gestolen.
Woensdag werd in de Berchemstraat in Dilbeek omstreeks 17u40 een diefstal gepleegd met gebruik van geweld. Op het ogenblik dat het slachtoffer thuiskwam en de deur van haar woning wou openen werd haar handtas gestolen door een onbekende manspersoon.

Evacuatie na gaslek
SCHEPDAAL - In de Bullenbergstraat in Schepdaal zijn woendagnamiddag enkele huizen geëvacueerd na een gaslek. Door graafwerken werd er om 14 uur een groot gat geslagen in de middendrukleiding. De politie en de brandweer van Asse evacueerden uit voorzorg enkele omliggende woningen. De gasmaatschappij kwam het gat dichten. Dat lukte tegen 17.30 uur. Nadien werden er nog gasmetingen uitgevoerd. Toen die negatief bleken, mochten de inwoners opnieuw naar huis.

Terrein vol wrakken verzegeld
RUISBROEK - De politie van Sint-Pieters-Leeuw verzegelde woensdag het omstreden terrein aan de Meerweg in Ruisbroek waar de huurder autowrakken en ander afval dumpte. Omdat hij in overtreding is met de milieuwetgeving, stelde de politie proces-verbaal op. De politie en de milieudienst maakten afspraken met de uitbater voor het weghalen van de niet-reglementair gestalde autowrakken

Schouwbrand
BUIZINGEN - De schouw van een woning in de Kastanjelaan stond woendag omstreeks 14 uur in brand gestaan. De brandweer bluste zonder veel schade. 

Autobrand
AFFLIGEM - Voor een woning in de Brusselbaan, ter hoogte van de Molenstraat, vatte woesdag namiddag een wagen vuur. Het motorgedeelte brandde uit. 

Snelheidscontrole
SINT-PIETERS-LEEUW – De politie hield dinsdag een snelheidskontrole tussen 13.30 en 15.30 uur in de Jan vanderstraetenstraat (bebouwde kom). In totaal werden 1349 voertuigen gecontroleerd. 170 voertuigen werden geflitst met overdreven snelheid. De hoogste snelheid die werd gemeten bedraagt 92km/uur met onmiddellijke intrekking rijbewijs tot gevolg. 3 buitenlandse voertuigen werden na overdreven snelheid geïntercepteerd en betaalden ( 2 maal 50 euro en 1 maal 120 euro). 

Opnieuw sackjacking
DILBEEK - Dinsdag werd omstreeks 20.15  uur ter hoogte van afrit 13 (RO) en de Ninoofsesteenweg in Dilbeek een sackjacking vastgesteld. Het feit deed zich voor op het ogenblik dat het slachtoffer stil stond voor de verkeerslichten. De ruit aan de passagierszijde van het voertuig werd stuk geslagen en de handtas van het slachtoffer werd gestolen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2009
Edititiepajot
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief