AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Parcheggio op de Poggio

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Parcheggio op de Poggio

2016-26-11_opbrengst_natuurpunt__1_a
 
2016-26-11_opbrengst_natuurpunt__2_a
 
2016-26-11_opbrengst_natuurpunt__3_a
 

Op zaterdag 22 oktober werd in het jeugdcentrum “Den Bokaal” in Liedekerke een wielerquiz georganiseerd: Parcheggio op de Poggio.

 

Als uitgelezen quiz-organisatoren besloten Tim De Backer, Dieter Biesemans en Vincent Vandeput de winst van de wielerquiz te schenken aan de reservatenwerking van Natuurpunt Affligem-Liedekerke.

 

Natuurpunt Affligem-Liedekerke heeft sinds de oprichting in 2001 niet minder dan 55 hectaren natuurgebied aangekocht in Liedekerke en omgeving. Ondanks de steun van het Vlaamse Gewest, de provincie Brabant en de gemeente Liedekerke blijft er steeds een financieel gat te vullen.

 

De organisatoren van de quiz wilden zich vandaag in “De Valier” vergewissen van wat er met die opbrengst concreet zou gebeuren.

 

Er is voorzien om in het natuurgebied in de omgeving van het station in Liedekerke een bijkomende amfibieënpoel aan te leggen als paarplaats voor de zeldzame en Europees-beschermde kamsalamander.

“De Valier” is een overstromingsgebied van de Dender en herbergt bij overstromingsgevaar heel wat water en is bovendien een rijk natuurgebied voor plant en dier.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 16 okt 2017
Jacky Delcour | 09 okt 2017

archief