Asse/Liedekerke/Roosdaal - Sp.a samen met de burger in de bres voor de trein

Asse/Liedekerke/Roosdaal - Sp.a samen met de burger in de bres voor de trein

2016-28-11_actie_sp-a_station_liedekerke
 
2016-28-11_actie_sp-a_station_liedekerke
 
2016-28-11_actie_sp-a_station_liedekerke
 

Dagelijks pendelen meer dan 327.000 mensen naar Brussel. Dit zorgt voor een enorme mobiliteitscongestie in de provincie Vlaams-Brabant. De Brusselse ring is de filekampioen van België en ook secundaire wegen raken overbelast. “De files blijven ook maar toenemen”, aldus Vlaams Parlementslid Katia Segers. “Een performant treinvervoer kan de druk verlichten, maar Infrabel en de NMBS moeten besparen van de federale overheid. Daarom voeren verschillende afdelingen van sp.a in Vlaams-Brabant samen met de burgers actie voor investeringen in het GEN-netwerk, betere treinverbindingen en een stationsomgeving op maat van de treinreizigers.”

 

 De verkeersdoorstroming in Vlaams-Brabant is al jaren problematisch. Doordat maar liefst 55 procent van de meer dan 327.000 pendelaars dagelijks met de auto naar Brussel rijden, kreunt Vlaams-Brabant dagelijks onder de filelast. Vlaams Brabant telt maar liefst 19 van de 25 meest congestiegevoelige punten in het Vlaamse Gewest. Bovendien stellen de cijfers van Touring Mobilis dat de files op de Brusselse ring in 2016 dagelijks opliepen tot 16uur. Ondanks deze dramatische cijfers en de nefaste gevolgen voor de stress, gezondheid en tijdsbesteding van mensen zet de federale overheid niet in op alternatieven. Uit de eerste berichtgeving omtrent het nieuwe investeringsplan van de NMBS voor 2016-2020 blijkt dat de NMBS door de besparingen van de federale regering 800 miljoen euro minder kan investeren dan aanvankelijk gepland.

 

Momenteel zijn de gesprekken tussen de federale regering en de NMBS over een herziening van het meerjareninvesteringsplan 2016-2020 en het vervoersplan van 2017 nog aan de gang. Het voorlopige plan werd reeds goedgekeurd op de raad van bestuur van de NMBS.  Het duurt echter nog tot begin volgend jaar voor het transportplan en de investeringsplannen definitief worden vastgelegd. 

 

“Broodnodige investeringen in voldoende frequentie, comfortabele treinen blijven achterwege”, zegt Katia Segers. “ Een performant treinvervoer kan de druk verlichten, maar dat is blijkbaar geen prioriteit voor de federale regering en Vlaamse regering. Sp.a  wil druk op de ketel zetten voor een performant treinvervoer en voert daarom actie.”

 

Verschillende sp.a afdelingen zullen flyeren voor meer investeringen voor de trein, betere verbindingen. Sp.a Vlaams-Brabant wil echter verder gaan en ook de stationsomgeving onder de loep nemen. Daarom lanceert sp.a Vlaams-Brabant een enquête om de problemen en opmerkingen van pendelaars te verzamelen en ter harte te nemen.

 

“Aan de hand van de enquête willen we vooral te weten komen hoe mensen comfortabeler en beter naar het werk kunnen. Vervolgens proberen we aan hun verzuchtingen kenbaar te maken aan de betrokken overheden en instanties. Zo hopen we meer mensen op de trein en het openbaar vervoer te krijgen. Want elke auto minder op de weg betekent minder file, minder stress en een beter leefmilieu.”, besluit Katia Segers.

 

De enquête is te vinden op http://vlaams-brabant.s-p-a.be/

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 21 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020
Jacky Delcour | 12 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 31 aug 2020
Marc Colpaert | 07 aug 2020

archief