LIEDEKERKE - Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleging is er op 12 mei
"Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Verpleging is er op 12 mei (de verjaardag van Florence Nightingale) over de hele wereld bijzondere aandacht aan de bijdrage van de verpleegkundigen en verzorgenden in de gezondheidszorg. Meer dan 100 mandatarissen in 40 afdelingen van sp.a gingen in Vlaanderen op pad om de verpleegkundigen in de bloemetjes te zetten. Zo ook in Liedekerke.
In Liedekerke zet Vlaams volksvertegenwoordiger Katia Segers, samen met de sectorverantwoordelijke van de FSMB (Socialistische mutualiteit van Brabant) Johnny Van Droogenbroeck thuisverpleegkundige Kristien De Geyndt letterlijk in de bloemen.
Verpleegkundige zijn is geen job, maar een levensmissie. Zoveel wordt snel duidelijk wanneer Katia Segers en Johnny Van Droogenbroeck in gesprek gaan met Kristien De Geyndt.
Sinds meer dan 20 jaar werkt Kristien letterlijk 7 dagen op 7, van 6 uur ’s morgens tot vaak 20 uur ’s avonds. Haar bekommernis is dat haar patiënten alle verzorging krijgen die ze nodig hebben. Vaak gaat Kristien 2 of 3 keer per dag bij hen langs. Of zelfs meer. Onlangs vroeg de kleindochter van een patiënte of Kristien ook niet kon langskomen om haar oma te helpen eten ’s middags. Hoewel dit niet tot het takenpakket van een verpleegkundige hoort, doet Kristien het met plezier. “Ach ja, dat kwartiertje op de middag is voor mij een kleine moeite”.
Het toont de bijzondere gedrevenheid van Kristien. Ze voelt zich ook schuldig wanneer ze sporadisch een weekend niet werkt. “Het voelt alsof ik mijn patiënten in de steek laat.” Ondanks de vele jaren op de teller, blijft Kristien haar job en passie even graag doen. Nochtans zag ze in de loop van haar carrière de werkdruk toenemen: niet alleen omdat mensen langer thuis blijven (wat een goede zaak is en mede te danken aan het werk van de thuisverpleegkundigen), waardoor ze vaak intensievere zorgen nodig hebben. Tegelijk komt er ook steeds meer administratie aan de pas. Zo moet Kristien sinds kort met een tablet elk bezoek registreren met de identiteitskaart van de patiënt.
Maar dit alles mag Kristien niet deren. Ze blijft zich inzetten voor haar missie: mensen verzorgen, Florence Nightingale indachtig.”