Arthur De Bolle uit ROOSDAAL werd 100 jaar

Arthur De Bolle uit ROOSDAAL werd 100 jaar

Liedekerek_de_bolle_viert_100_
Arthur De Bolle werd 100 foto's © Jacky Delcour
 
Liedekerke_arthur_de_bolle_100_
 
Liedekrke_de_bolle_viert_100_jaar_met_de_12_kinderen_en_partners
Met de 12 kinderen en hun partner. Foto© Jacky Delcour
 
Arthur_de_bolle_viert_100_jaar__s
 
2017-07-14_arthur_de_bolle_viert_100_jaar__58_a_jd_de_kleinkinderen___achterkleinkinderen
Met de kleinkinderen en de achterkleinkinderen. Foto © Jacky Delcour
 

Arthur De Bolle werd op 14 juli 1917 te Poelkapelle (Roosdaal) geboren als 5de kind van het gezin. Zijn vader overleed toe hij amper enkele jaren oud was en na zijn schooltijd bleef hij thuis op de boerderij werken. Na zijn legertijd, volgde de mobilisatie en de lange oorlogsjaren.

In 1947 huwde hij met Augusta Vanderveken (overleden in 2000) zij kregen 12 kinderen. Eerst als handelaar in meststoffen, al snel aangevuld met groothandel in zaaigranen ontpopt hij zich als een gedreven handelaar en door opleidingen te volgen werd hij finaal vertegenwoordiger in phytofarmaceutische producten en beleverde land- en tuinbouwers en kleinhandel in ruime regio van Brabant en Oost-Vlaanderen. Vakkennis en ervaring maakten dat hij voor het ministerie van landbouw lezingen en demonstraties ging gaven in het hele land.
Toen het gezin in 1962 naar het centrum verhuisde, werd er een ruime winkel gestart met naast zaden en sproeistoffen ook kamerplanten en bloemen. Ook die ging hij persoonlijk aankopen bij plantentelers in het Gentse en op de veilige Flora in Aalst. Toen hij als handelsreiziger met pensioen ging, was dat niet op niets meer te doen.
Hij plantte honderden bessenstruiken en laagstam fruitbomen aan zodat hij volop de in de weer bleef op het veld en in de winkel. Pas toen de gezondheidstoestand van zijn vrouw het niet meer toeliet werd de winkel gesloten. Toen … begon hij aan de bouw van een nieuwe woning voor zijn klein gezin (met toch nog 3 kinderen thuis). 12 kinderen mochten allen studeren en hun weg in het leven uitbouwen. 31 kleinkinderen kwamen de grote familie vervoegen. En intussen zijn er al 29 achterkleintjes. Samen met heel de familie, 101 personen sterk, vierden zij de 100-jarige stamvader.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jul 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief