AFFLIGEM / LIEDEKERKE Geen einde zonder begin, feest van de goede geburen

C21

AFFLIGEM / LIEDEKERKE Geen einde zonder begin, feest van de goede geburen

2017-08-27_onthulling_beeldengroep__1_a_jd
 
2017-08-27_onthulling_beeldengroep__186_a
 
2017-08-27_onthulling_beeldengroep__202_a
 
2017-08-27_onthulling_beeldengroep__206_jd
 
2017-08-27_onthulling_beeldengroep__213_a
 
2017-08-27_onthulling_beeldengroep_270_a
 

Op de rotonde tussen Liedekerke en Affligem is op zondag 27 augustus de beeldengroep “Geen einde zonder begin” onthuld onder massale belangstelling.  

 

Liedekerke en Affligem willen meer  zijn dan gewoon buurgemeenten, ze willen goede geburen zijn, van daar het Feest van de Goede Geburen. De kunstwerken werden gemaakt door kunstenaar Patrick Van Craenenbroeck geboren en getogen in Liedekerke maar reeds geruime tijd wonende in Affligem.

 

Meer dan een jaar voorbereidingen gingen er aan de onthulling van de beeldengroep vooraf. Patrick Van Craenenbroeck ontwierp het kunstwerk met vier figuren die elk een andere richting uit kijken. Beide gemeentebesturen werkten samen om samen met de Vrienden van Affligem van deze gelegenheid een super evenement te maken met optredens, kinderanimatie, een lange Affligemtoog en heel wat randanimatie.

 

Gans de namiddag waren er festiviteiten gepland op en rond de rotonde op het kruispunt van de twee bevriende gemeenten.

 

Daar hoorde een feestelijke optocht van de fanfare “De Katholieke Gilde” uit Hekelgem bij. Dirigent Jan Verhavert (59) was zijn muzikanten door de feestende menigte aan het sturen toen hij plots in elkaar zakte en roerloos bleef liggen. Men probeerde de dirigent meer dan een uur lang te reanimeren maar hulp kon niet meer baten. Jan overleed temidden van meer dan duizend mensen die de onthulling van het standbeeld wilden meemaken.

Meteen beslisten de organisatoren om alles op te schorten maar op vraag van de familie werd het kunstwerk toch ingehuldigd. 

 

Zowel burgemeester Luc Wynant als zijn collega van Affligem Walter De Donder waren van de partij om het initiatief plechtig voor te stellen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief