Vallei Pallitsebeek in LIEDEKERKE en ROOSDAAL opnieuw toegankelijk

Vallei Pallitsebeek in LIEDEKERKE en ROOSDAAL opnieuw toegankelijk

2017-10-10_toegankelijk_palitsebeek__23_a
 
2017-10-10_toegankelijk_palitsebeek__31_a
 
2017-10-10_toegankelijk_palitsebeek__35_a
 
2017-10-10_toegankelijk_palitsebeek__43_a
 
2017-10-10_toegankelijk_palitsebeek__59_a
 

De provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten Liedekerke en Roosdaal, de Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg van Pro Natura en Natuurpunt herstelden het bronbos van de Pallitsebeek, gelegen op de grens van Liedekerke en Roosdaal. Hierdoor is het gebied opnieuw toegankelijk voor wandelaars en fietsers.

 

Door het niet meer functioneren van de loopjes van de Pallitsebeek was de wandelweg van de Tweedorpenwandeling niet meer toegankelijk. De loopjes van deze beek werden uitgegraven en de waterhuishouding hersteld. Ook werden er poelen aangelegd, populieren gekapt en nieuwe inheemse planten aangeplant. Het wandelpad werd heraangelegd.


Natuurpunt voerde een deel van de voorbereidende werken uit. De Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploeg van Pro Natura zorgde voor de herinrichting en neemt het beheer van het gebied op zich. De provincie Vlaams-Brabant steunde dit project met een subsidie van 7.832,67 euro. Volgens Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, is dit een uniek project waarbij de versterking van de biodiversiteit gekoppeld wordt aan natuurbeleving. Dankzij het herstel van de waterhuishouding van de beek krijgen kwelplanten en salamanders een ideaal biotoop. Door de heraanleg van het pad is het gebied opnieuw toegankelijk voor wandelaars’. 

 

Op dinsdag 10 oktober, tijdens de Week van het Bos, werden de resultaten van de herinrichting van het bronbos van de Pallitsebeek voorgesteld.


Het evenement werd afgerond met een hapje en een drankje in het clubhuis van Natuurpunt.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 11 jul 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 11 jul 2018
Jacky Delcour | 03 jul 2018
Jacky Delcour | 03 jul 2018

archief