LIEDEKERKE - Doe mee aan de 10.000 stappenclash

C21

LIEDEKERKE - Doe mee aan de 10.000 stappenclash

Liedekerke_paaswandeling
 
10
 

De maand mei staat volledig in het teken van de 10 000 Stappenclash. Zestig procent van de Vlamingen beweegt veel te weinig. Door elke dag 10 000 stappen te zetten kan je op een eenvoudige manier meer beweging inbouwen in je dagelijkse leven zonder dat je daarbij hoeft te sporten. Het gemeentebestuur wil alle inwoners van Liedekerke aanzetten om meer te bewegen op een eenvoudige manier en we hebben daarvoor ook jullie hulp nodig. Sven Ornelis is het bekende gezicht die de actie mee ondersteunt.

Hoe kunnen jullie helpen om de actie tot een succes te maken?

Registreer jezelf via de website www.10000stappen.be en maak een groep aan voor jouw vereniging of vriendengroep. Al jouw leden of vrienden/collega’s kunnen zich dan registreren onder jouw groep.

 Organiseer een ludieke actie rond het thema en post sfeerbeelden op sociale media met de hashtag #10000stappen en #UiTin1770

Organiseer een sportieve activiteit of wandelevenement, toegankelijk  voor alle inwoners tijdens de maand mei. Je kan hiervoor projectsubsidies aanvragen bij de gemeente via de website. 

Maak gebruik van het promotiemateriaal op sociale media en via jouw communicatiekanalen

 

Waarom zou ik meedoen? 

Je geeft een positief signaal en toont dat je vereniging, bedrijf,… zich ook maatschappelijk engageert om beweging en gezondheid te stimuleren. Door jullie achterban te betrekken en gebruik te maken van jullie infokanalen bereiken we meer mensen en kunnen we meer mensen stimuleren om ook deel te nemen aan de actie. 

Je plaats jezelf of jouw vereniging/organisatie in de kijker door je acties te delen via sociale media, goed voor jouw imago. De actie verloopt over heel Vlaanderen, dus het bereik is des te groter.

Gratis inschrijving en promotiematerialen beschikbaar.

Je maakt kans op mooie prijzen. Elke week worden prijzen verloot tussen alle deelnemers. Na afloop van de actie zijn er prijzen voor o.a. de oudste deelnemer, degene met de meeste vordering, de stapper met de meeste buddy’s, de deelnemer met het leukste Facebook-bericht, etc…

 

Leidraad voor het indienen van een projectsubsidie ( via https://www.liedekerke.be/vrije-tijd/evenement-organiseren/subsidies-ondersteuning)

Het reglement vindt u terug op dezelfde webpagina. U kan 300 tot 1500 euro ontvangen voor de uitwerking van uw idee, afhankelijk van de criteria waaraan uw project voldoet. De aanvraag moet ten laatste half maart ingediend zijn wil u de subsidie kunnen ontvangen voor de start van  het project. Onderstaand een voorbeeld voor het indienen van een projectsubsidie voor de actie:                     Algemene Gegevens vereniging

 

Is uw activiteit ingevoerd in de UiTdatabank?   Verplicht – via www.uitdatabank.be

 

Locatie van het evenement: 

Verplicht op grondgebied Liedekerke, tenzij er geen mogelijkheden zijn om het specifieke evenement te laten doorgaan op het grondgebied.

 

Is het de eerste maal dat dit georganiseerd wordt?

Enkel éénmalige evenementen worden aanvaard

 

Zijn er voorwaarden om deel te nemen aan het evenement?

De activiteit moet open staan voor iedereen, ook niet-leden.

 

Laad hier een ontwerp flyer of affiche op van het evenement

Voeg een afbeelding of ontwerp toe

 

Hoe is uw project gemeenschapsvormend?

Formuleer hoe het evenement mensen samenbrengt. 

 

Voeg een raming van uw inkomsten-uitgaven balans toe

Laad hier een excel of word bestand op met verwachte inkomsten en uitgaven.

 

Waarvoor zal eventuele winst gebruikt worden?

Licht toe waarvoor de eventuele winst zal aangewend worden.

 

Toegangsprijs evenement

Hou het tarief democratisch en toegankelijk zodat mensen geen extra drempel ervaren om deel te nemen aan de actie. 

 

Voorziet u kortingen voor doelgroepen?

Voorbeeld doelgroepen: kinderen, jongeren, senioren, houders van een vrijetijdskompas, nieuwe inwoners, mindervaliden,…

 

Is de locatie rolstoeltoegankelijk?

 

welke acties hebt u ondernomen om uw evenement toegankelijker te maken?

Voorbeeld: vermelden van bus- en treinverbindingen, parkeerplaatsen en bereikbaarheid, democratische prijs, voldoende aandacht voor heldere taal op communicatiedragers, voorzien van mindervalidenparking of toegang, brugfiguren gebruiken om doelgroepen te bereiken,…

 

Bewijsstukken acties toegankelijkheid

Voorbeeld van promomateriaal of flyer,…

 

Waarom is uw project vernieuwend? 

Geef aan waarom 

 

Zijn er partners die meerwaarde geven aan het project?

Op welke manier? Probeer linken te leggen met andere organisaties, bedrijven, vzw’s of partnerverenigingen die mee kunnen helpen om het evenement meer uitstraling te geven of bepaalde doelgroepen makkelijker te bereiken.

 

Is er mondiale uitwisseling of ontwikkelingssamenwerking tijdens het project? Hoe?

Geef uw evenement extra meerwaarde door bvb.  fairtrade producten aan te bieden, nieuwe inwoners te betrekken, samen te werken met lokale handelaars of door een ander goed doel te steunen met de opbrengsten. 

 

Op welke manier zet u in op duurzaamheid of natuurbehoud?

Een dankbaar thema voor een 10 000 stappen project is bijvoorbeeld het duurzaamheidsthema: zet in op het mobiliteitsthema en laat uw bezoekers te voet of per fiets komen door hen te belonen met een gadget of aandenken, maak werk van een afvalbeleid voor het evenement of focus op een bepaald natuurgebied.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2018
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 16 dec 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief