DILBEEK/TERNAT/LIEDEKERKE - Officiële opening vier sporen lijn 50bis

DILBEEK/TERNAT/LIEDEKERKE - Officiële opening vier sporen lijn 50bis

Img_1837
Premier Michel bracht een blitzbezoek aan Ternat om samen met transportminister Belotde, toplui van de spoorwegmaatschappijen, de gouverneur en het College van burgemeester en schepenen, de vier sporen te openen.
 
Img_1838
Met een schitterende klank- en beeldschoon werden de vier sporen officieel geopend.
 
Img_1840
 
Img_1841
Tijdens de opening reed de speciale trein die de bovenleidingen moest controleren een laatste keer langs.
 

Op de werf aan de brug van de Bosstraat in Sint-Katherina-Lombeek werden, in aanwezigheid van premier Michel, de vier sporen van de spoorlijn 50bis, officieel geopend. Tijdens de plechtigheid reed de speciale trein die de bovenleidingen moest controleren een laatste keer langs.

 

De aanleg van de twee extra buitensporen op het 15 kilometer lange traject tussen Anderlecht en Sint-Katherina-Lombeek startte in april 2008 en duurden tot eind januari 2016. Daarna werden de twee oudere middelste sporen helemaal vernieuwd, waardoor de hoofdspoorlijn tussen Brussel en Denderleeuw nu vier volwaardige sporen heeft. Goed voor een totale investering van 540 miljoen euro. Vanaf zondag 9 december, bij de aanvang van de nieuwe dienstregeling, zullen de treinen gespreid over de vier sporen kunnen rijden. “De verhoogde capaciteit zal er voor een vlottere doorstroming zorgen en komt ook de robuustheid van het treinverkeer ten goede”, klinkt het bij Infrabel. Dat zal ook een invloed hebben op de stiptheid op lijn 50. Bij problemen op lijn 50bis werden de treinen immers afgeleid naar de oude lijn 50, wat voor verstoring en vertragingen op dit traject zorgde.

Bekijk ook de video

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2018
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 28 jul 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 jul 2020
Jacky Delcour | 11 jul 2020

archief