AFFLIGEM - Rallyteam SRP-racing stelt zich voor

C21

AFFLIGEM - Rallyteam SRP-racing stelt zich voor

Rallyteam_srp-racing_affligem
 
Citroënteam_srp-racing_affligem
Mitsubishiteam_srp-racing_affligem
Supportersclub_srpeekes_affligem
 

Op de parking aan Café Ex-Aeqo in Liedekerke werd zaterdagavond het Affligemse rallyteam SRP-racing voorgesteld. In het bijzijn van de burgemeester van Liedekerke, de sponsors, supporters en sympathisanten werden niet alleen de nieuwe kleuren van het team voorgesteld maar ook de nieuwe wagen.

Achter het stuur van de vertrouwde Mitsubishi Evo 6.5 neemt het komend seizoen Stefan Van Craenenbroeck het stuur in handen. Copiloot Peter De Bolle zal hem navigeren om zo snel mogelijk naar de eindstreep te begeven. Het duo heeft vorig seizoen enkele mooie rallyzeges en ereplaatsen achter hun naam mogen plaatsen. Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Peter De Bolle:” Na een paar tegenvallende prestaties vorig jaar, werd besloten om de Mitsubishi eens een grondige revisie te geven. Zowat alle mekaniek, behalve de motor werden vernieuwd en gereviseerd. Ook hebben we nog geprobeerd om de wagen een beetje sneller te maken, of we hier zijn in gelukt zal ons duidelijk worden tijdens de eerste wedstrijd.”
Het tweede team van SRP-racing bestaat uit het duo Patrick Schokaert en Jurgen Heymans. Patrick mag dit jaar achter het stuur kruipen van hun nieuwe wagen, een Citroën C2. De voorbije jaren reed het duo met een Opel Corsa die momenteel te koop staat. Als rij-instructeur heeft Jurgen voldoende ervaring als copiloot, doch zal de rijstijl van Patrick dag en nacht verschil zijn met dat van zijn leerlingen. Jurgen Heymans: “ We waren al langer op zoek naar iets waarmee we beter konden doen dan met de Corsa. Een nieuwe wagen leek ons de beste manier. Na een testritje waren we meteen verkocht. Die Citroën C2 mochten we niet uit ons handen laten gaan. En qua betrouwbaarheid moeten we ons, denk ik, ook geen zorgen maken. Citroën heeft alles uitvoerig getest en ontwikkeld.”
Tevens werd tijdens de voorstelling van het rallyteam het nieuw wapen boven het doopvont gehouden. De supporters hebben deze winter de SRPeekes opgericht. Via verschillende activiteiten zullen de supporters zich vrijwillig inzetten om geld in te zamelen om af en toe een literke benzine te kopen voor SRP-racing. Meteen voegde de supportersclub de daad bij het woord, en beide teams mochten een enveloppe ontvangen met het inschrijvingsgeld voor de eerste rally van het seizoen.
Wie houdt van ronkende motoren en snelle wagens moet zeker en vast de website www.srp-racing.be bezoeken om de kalender van beide teams te raadplegen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2008
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief