LENNIK / LIEDEKERKE / TERNAT - Samenwerkingsprotocol sport

LENNIK / LIEDEKERKE / TERNAT - Samenwerkingsprotocol sport

2019-03-11_samenwerkingsprotocol_sport__1_ab
 
2019-03-11
 
2019-03-11
 

De gemeenteraden van Lennik, Liedekerke en Ternat keurden in februari 2019 de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Lennik enerzijds en de gemeente Ternat en Liedekerke anderzijds voor het gebruik van hun zwembaden goed. 

 

De drie gemeenten maken deel uit van de ILV Sportregio Pajottenland. Eén van de pijlers van de sportregio is om in te zetten op een meer doorgedreven intergemeentelijke samenwerking op het vlak van sportinfrastructuur. 

 

Niet elke gemeente kan elk aspect van de sportsector aanbieden. Een doorgedreven bovenlokale en regionale samenwerking is in het belang van de sporter, de diensten en de hier aan verbonden exploitatie. 

 

Inhoud van de overeenkomst 

De gemeentebesturen van Ternat en Liedekerke stellen hun zwembaden open voor de Lennikse inwoners aan dezelfde voordeeltarieven als deze van hun eigen inwoners. 

 

Het gemeentebestuur van Lennik voorziet een jaarlijks budget volgens afrekening op basis van een reëel gebruik. De sportdienst van Ternat en Liedekerke leggen hiervoor een jaarlijkse afrekening voor gebaseerd op postcodecijfers met een eerste afrekening voor het jaar 2019. 

 

Op die manier kunnen de Lennikse inwoners genieten van een zwemaanbod over de gemeentegrenzen heen aan democratische tarieven. 

 

De maatregel is op 1 maart in voege gegaan en maken we nu kenbaar onder de inwoners van Lennik. De inwoners uit Lennik zwemmen dus sinds 1 maart aan het inwonerstarief van Ternat en Liedekerke. 

 

Het verschil in toegangsprijs zal door de gemeente Lennik worden bijgepast. In onderstaande tabel vind je de actuele toegangsprijzen voor inwoners en niet-inwoners.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 12 mrt 2020

archief