De fusie tussen de GO! centra voor volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand

C21

De fusie tussen de GO! centra voor volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand

Cursist
 

 De fusie tussen de GO! centra voor volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand, Crescendo CVO en GLLT-CVO, is rond. Vanaf 1 september 2020 zullen alle opleidingen en lesplaatsen worden gebundeld onder één aanbieder: Crescendo CVO.

“Alles onder één dak garandeert service en kwaliteit. De schaaleffecten op vlak van infrastructuur, ICT, personeel en onderwijsexpertise worden met de fusie maximaal benut. Zo blijft er extra tijd en geld over voor onze hoofdopdracht: kwaliteitsvol onderwijs bieden voor iedereen, ook voor kansengroepen zoals schoolverlaters, anderstalige nieuwkomers, kortgeschoolden of werkzoekenden. Samen bieden we meer dan 70 opleidingen aan met tal van ontplooiingskansen”, zegt Marleen Mast van het GO! centrum voor volwassenenonderwijs Crescendo.

De fusie komt er in het kader van de schaalvergroting die de Vlaamse regering van de centra voor volwassenenonderwijs vraagt. Op 1 september 2019 sloten CVO Crescendo en GLTT- CVO al een samenwerkingsakkoord en exact één jaar later zal de fusie een feit zijn.

Het gefuseerde centrum zal de naam Crescendo CVO dragen en GLTT-CVO zal in de vertrouwde vestigings- en lesplaatsen Sint-Genesius-Rode, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Drogenbos, Linkebeek, Beersel, Lennik en Herne werken onder de naam Crescendo CVO campus GLTT.

“In het nieuwe Crescendo CVO kunnen volwassenen zich bijscholen of herscholen in beroepsopleidingen of zich beter voorbereiden op de arbeidsmarkt door het verwerven van extra ICT- of taalvaardigheden. Bovendien krijgen vroegtijdige schoolverlaters bij ons de kans om alsnog een diploma secundair onderwijs te behalen.”

Door middel van de schaalvergroting wil de Vlaamse regering de toekomst van het levenslang leren waarborgen. “Het aanbod was te versnipperd. Dankzij onze fusie kan het huidige aanbod volwassenenonderwijs in de Vlaamse Rand rond Brussel blijven bestaan en kunnen we daar en in de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant een overzichtelijk en evenwichtig aanbod dag- en avondopleidingen organiseren”, aldus Marleen Mast.

Alle informatie voor het schooljaar 2020/21 is terug te vinden op www.crescendo-cvo.be. Ook inschrijven kan vanaf 15 juni via de website.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief