REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

C21

REGIO - Een nieuw thuisblijfspel: Wat ben ik?

Wat_ben_ik_spel
 

Is het groen? Heeft het vleugels? Heeft het witte vlekjes?  
Is het een eekhoorn, een oorworm, een honingbij of een madeliefje?  

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei biedt een fijne thuisblijfactiviteit aan voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Via een ‘Wat ben ik’-spel  kom je meer te weten over welke planten en dieren in jouw tuin of buurt leven. Het spel werd gemaakt in samenwerking met de andere regionale landschappen uit Vlaams-Brabant en de provincie. 

Het spel gaat als volgt: Elke speler trekt een geheime figuur (plant of dier) en probeert met behulp van ja- en nee-vragen uit te vinden wie de geheime figuur van de tegenstander is. Op de trekkaartjes staan bovendien leuke weetjes: Wist je dat koppeltje eksters levenslang samenblijven en wist je dat een pissebed een schaaldier is en familie van de kreeft?  
 
Na het spel zijn kinderen enthousiast om in eigen tuin of buurt op ontdekking te gaan en te zoeken naar de soort die ze net in het spel hebben gevonden. 

 
Het spel is gratis te downloaden en zelf te printen via www.pajot-zenne.be. Je vindt in elke gemeente ook een aantal exemplaren. Informeer bij de jeugddienst van je gemeente.   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2020
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief