REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

C21

REGIO - Nieuwe natuursubsidies voor verenigingen uit Pajottenland & Zennevallei

Tentoon_120__kopie_
Straks meer groen in het Pajottenland en de Zennevallei? Foto Marc Colpaert
 
Het Regionaal Landschap gaat op zoek naar samenwerking en projectideeën in het Pajottenland en de Zennevallei. De Vlaamse overheid heeft een nieuwe projectoproep ‘Groene Rand’ gelanceerd voor de aankoop en inrichting van toegankelijke groengebieden. Deze subsidies staan nu voor het eerst ook ter beschikking voor verenigingen en organisaties die aan de slag willen met toegankelijke natuur. Voordien konden enkel de gemeenten gebruik maken van deze subsidies. Alle projecten uit regio Halle-Vilvoorde komen in aanmerking.
Vanuit Regionaal Landschap Pajot & Zenne hebben we de voorbije jaren al heel wat mooie projecten gerealiseerd voor gemeenten met deze projectsubsidies: bijv. groene begraafplaatsen, uitbreiding van parkgebieden en aankoop en inrichting van speelnatuur.  Ook dit jaar zijn we een aantal dossiers aan het voorbereiden met gemeenten.
Doordat nu voor het eerst ook verenigingen projecten kunnen indien, zijn tal van nieuwe acties mogelijk: bijv. uitbreiding van speelterrein van jeugdvereniging, aanleg van speelbos door een school of buurtcomité, aankoop en openstelling van een historische tuin door een erfgoedvereniging. Ongetwijfeld zijn er heel wat ideeën waar we zelf nog niet aan gedacht hebben!
Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei maakt daarom graag extra promotie voor deze nieuwe projectoproep. We nodigen geïnteresseerde verenigingen uit om zeker contact op te nemen met ANB en eventueel ook met ons. We kunnen niet beloven dat we alle projecten zelf mee kunnen ondersteunen, maar we willen graag samen naar mogelijkheden en samenwerkingen zoeken.
Met deze subsidies kunnen gemeenten en verenigingen percelen aankopen (50% subsidie, 60% indien voor bebossing) en inrichten (80% subsidie van de werken voor een groene en toegankelijke inrichting). Indiendatum voor projecten is 15 september 2020. Voor totaal nieuwe projecten is het waarschijnlijk haalbaarder om projecten eerder tegen 2021 uit te werken want de Vlaamse overheid zal enkel kwaliteitsvolle projecten subsidiëren en dat vergt voorbereiding.
 
Alle projecten uit regio Halle-Vilvoorde komen in aanmerking. Dus ook initiatieven uit de 17 gemeenten van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei: Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Linkebeek, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.
 
Meer info:
Contact RL Pajot & Zenne: Alwin Loeckx, alwin@pajot-zenne.be 
Projectoproep staat op www.pajot-zenne.be 

www.natuurenbos.be/projectsubsidies-groenerand  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jul 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief