PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst

C21

PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst

3_vaccinatiecentra_update_13_april
PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst - © Deschuyffeleer
 
Patrick_de_rycker
PAJOTTENLAND - Vaccinatiecentra Gooik en Dilbeek-Ternat blijven werken met eigen reservelijst - Patrick De Rycker © Deschuyffeleer
 

Om reden er door foutieve berichten in de pers enige verwarring is ontstaan over het al dan niet gebruik maken van het algemeen QVax-bestand van het agentschap Zorg en Gezondheid door de twee vaccinatiecentra (Koornmolen Gooik en Dilbeek-Ternat) in de schoot van de eerstelijnszone Pajottenland wil populatiemanager Patrick De Rycker hieromtrent toch een en ander in een correct daglicht stellen om alle misverstanden te vermijden. Het is zo dat noch het vaccinatiecentrum Koornmolen noch dat van Dilbeek-Ternat met QVax meewerken en beide uitsluitend blijven werken met de eigen eerder opgestelde reservelijst van om en bij de 13.000 personen. Zich ook nog eens inschrijven op de algemene QVax-lijst heeft derhalve voor de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Roosdaal, Dilbeek en Ternat thans geen enkel nut en brengt enkel onnodige calls en onzekerheid teweeg.

Een foute informatie

Patrick De Rycker: “Niettegenstaande onze twee vaccinatiecentra gemeld hadden dat we NIET met QVax zouden werken bleek in persberichten het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat wel op de Vlaamse lijst voor te komen van vaccinatiecentra die QVax zouden beginnen gebruiken. Voor de goede gang van zaken dringt een terechtzetting hieromtrent zich dan ook op.

Verleden week heeft de taskforce de lancering van het nieuw online systeem QVax om reservelijsten aan te leggen aangekondigd. Via QVax kan de burger zich online inschrijven op een elektronische reservelijst voor vaccinatie in het centrum in zijn buurt en zelf aangeven op welke momenten hij beschikbaar is om snel te worden opgeroepen.

In Vlaanderen werd deze software eerst uitvoerig getest met de vaccinatiecentra van Deinze en Roeselare voordat die ook ter beschikking werd gesteld van de andere vaccinatiecentra. Indien deze nieuwe tool een voldoende positieve gebruikerservaring zou kennen en een meerwaarde voor de vaccinatiecentra zou inhouden, dan konden ook de andere vaccinatiecentra vanaf de tweede week van de paasvakantie er gebruik van maken indien ze dit wensten. Concreet konden alle burgers zich inschrijven op QVax vanaf 6 april.

Via de pers werd zodoende recent een lijst gepubliceerd met vaccinatiecentra die QVax zouden gebruiken, waaronder ook dit van Dilbeek-Ternat. Deze lijst komt evenwel niet overeen met de genomen beslissing vanuit de eerstelijnszone Pajottenland. Zowel het vaccinatiecentrum Koornmolen Gooik als dit van Dilbeek-Ternat hebben immers besloten om op dit moment alsnog GEEN gebruik te maken van QVax.

Eigen reservelijst voldoet

Zich aanmelden op de lijst van QVax heeft voor onze twee vaccinatiecentra derhalve weinig zin omdat de twee vaccinatiecentra hiervan geen gebruik zullen maken. De reservelijst die onze twee vaccinatiecentra reeds aangelegd hebben blijft voorlopig onze enige reservelijst waar zo’n 13.000 burgers op hebben ingeschreven.

We werken nu reeds een aantal weken met onze reservelijst en dit proces verloopt zeer goed. Bovendien zouden, bij gebruik van QVax, die 13.000 personen zich ook nog eens moeten inschrijven op QVax omdat de twee lijsten niet kunnen samengevoegd worden. Dit willen we zeker vermijden.

De prioriteitsregels, opgelegd door Vlaanderen, worden ook bij ons strikt opgevolgd: de oudste burgers op de reservelijst worden eerst opgeroepen indien er open plaatsen zijn of vrijkomen. Mensen die op onze reservelijst staan hoeven dus geen bijkomende acties te ondernemen.

Nog een opsteker

Nog positief nieuws is wel dat voor de eerstelijnszone Pajottenland de populatie van 85+ burgers voor quasi 100 % reeds minstens 1 vaccin kreeg toegediend. De komende dagen en weken zullen een aantal senioren ook hun tweede vaccin toegediend krijgen en worden eveneens de burgers die rond 1945-1950 geboren zijn uitgenodigd voor hun eerste prik”.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief