REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

C21

REGIO - Zomeren in het Pajottenland met Pajottenland Plus en Pajotse producten

Persmoment_zomeren_2021_-_pajotse_proever__1_
Ingezonden foto
 
Zomeren in het Pajottenland start dit jaar op 1 augustus met een nieuw concept, de Pajotse Proever. Er volgt een tweede op 29 augustus. Fietsers, scooterfanaten en ook ‘genieters’ van het landschap en de Pajotse producten komen zeker aan hun trekken. De hele zomer, en eigenlijk elk seizoen, kan je blijven genieten van ‘wandelen en fietsen met een lokaal verhaal’ in het Pajottenland. Info vind je op www.pajottenland.be en op de Facebookpagina van Pajottenland+ en Pajotse Proevers .    
‘’We waren erg benieuwd om te weten wat de reactie van de bezoekers en toeristen zou zijn eens we het coronagebeuren stap voor stap achter ons proberen te laten’’, vertelt Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+. ‘’In deze overgangsperiode moeten we de voorzorgsmaatregelen blijven in het oog houden en terzelfdertijd opnieuw durven ontdekken. Daarom is het goed dat we via Pajottenland+ en meer dan dertig Pajotse ambassadeurs een extra aanbod op de been brengen en twee maanden lang promotie voeren voor onze streekeconomie. De consument heeft bij zijn of haar  beleving een duwtje in de rug nodig.’’
Volgens Doomst zorgt onze landelijke omgeving voor rust bij de bezoeker en dus moet het  veilige en letterlijk luchtige plattelandskader nog meer in de kijker worden gesteld. Het is ook goed dat de combinatie met de gebruikelijke vervoersmiddelen in het buitengebied deze promotie ondersteunt. Er is in 2002 meer dan ooit gefietst en gescooterd en dit soort van beleving moeten nu warm houden. Dit duwtje is nuttig om de mensen bij hun corona-exit correct aan te moedigen: zachte recreatie en proeven van Pajotse producten is meer dan ooit leuk, luchtig en veilig beleefbaar.
Door de uitlopers van corona en de vaccinatie starten de Pajotse ambassadeurs, in samenwerking met Pajottenland+, pas op 1 augustus met de zomerprogrammatie. Een aantal ondernemers houdt nog rekening met corona en beslist om dit jaar nog geen opendeur te houden. ‘’Toch zijn we er in geslaagd om de Pajotten en de bezoekers voldoende zomeranimatie voor te schotelen’’, vertelt Jos Huwaert, merkverantwoordelijke bij Pajottenland+. ‘’Met de Pajotse Proevers spitsen we ons toe op het totaalplaatje van de regio: ontdek, proef, beleef en geniet. Deelnemers aan het Bruegels FietsFeest vertelden ons dat het een tof initiatief was. Alleen waren er te veel haltes om te bezoeken op een dag. We hebben daarom het idee omgedoopt naar het nieuwe concept ‘Pajotse Proever’, een fietstocht van 40 km door een viertal gemeenten van de regio. Tijdens de tocht kan je producenten, horecazaken en streekwinkels bezoeken. Op elke locatie kan je een proevertje bekomen aan reductieprijs. De deelnemer, die met zijn of haar bubbel een aantal zaken bezoekt en er een proevertje verbruikt, kan een pakket met Pajotse producten winnen. We bieden twee Pajotse Proevers aan deze zomer:
1 augustus: Zuid-Pajottenland; Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen
29 augustus: Noord-Pajottenland: Dilbeek, Liedekerke, Roosdaal en Ternat
Voor beide tochten kan je een fiets, e-bike, scooter, 2pk of minibus huren.
Praktische info:
 
PAJOTSE PROEVER 1 AUGUSTUS
Vertreklocaties bij Pajotse ambassadeurs met eigen parkeergelegenheid: 
Galmaarden: Hoeve De Calogne, Tasseniersstraat 24
Gooik: Fruitbedrijf Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5
Herfelingen: Café Terlindenhof, Terlindenstraat 13
Vertreklocatie bij ambassadeur met parkeergelegenheid aan de kerk – op 1 km: 
Vollezele: Streekshop K&C, Ninoofsesteenweg 26
Andere te bezoeken ambassadeurs onderweg: 
Gooik: Den Dael, Gastro-Atelier en -Boetiek, Volkscafé De Cam  
Herne: Bijen- en Fruittuin Frans Vanden Bosch
Pepingen: Belevingshoeve JoLi   
Deelnemen is gratis. Je vertrekt tussen 10 en 12 uur voor 41 km. Houd rekening met de coronamaatregelen van de dag.
PAJOTSE PROEVER 29 AUGUSTUS
Vertreklocaties bij Pajotse ambassadeurs: parkeren aan het vertrek of kortbij:
Dilbeek: Brouwerij Angerik, Snakkaertstraat 30
Liedekerke: De Smulhoeve Cathemlindeweg 160 
Roosdaal: Brokantie’s ReFined, Korte Kamstraat 6
Ternat: ‘t Geel Genot, Gemeentehuisstraat 4 
Andere te bezoeken ambassadeurs onderweg: 
Dilbeek: Imker Noël De Schrijver
Roosdaal: Drinks For You
Liedekerke: Groesting   
Deelnemen is gratis. Je vertrekt tussen 10 en 12 uur voor 40 km. Houd rekening met de coronamaatregelen van de dag.
 
 
Wandelen en fietsen met een lokaal verhaal
Omdat je het Pajottenland elke dag van het jaar kan beleven, verwijst Pajottenland+ naar de ‘wandelingen en fietstochten met een lokaal verhaal’. Deze zijn verkrijgbaar op meer dan dertig locaties in het Pajottenland en de Zennevallei. Je vindt de locaties in de folder ‘Zomeren in het Pajottenland’ en op de Facebookpagina van Pajottenland+. Alle Pajottenlandambassadeurs vind je op www.pajottenland.be.     
In het Pajottenland blijven de ambassadeurs streven naar versterking van meerdere sectoren van de plattelandseconomie, waar telkens een link wordt gelegd naar de producten en producenten uit het Pajottenland en de Zennevallei. 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2021
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief