REGIO - RADIO RAND een nieuwe lokale radio voor het Pajottenland

C21

REGIO - RADIO RAND een nieuwe lokale radio voor het Pajottenland

1602a651b481426cac47134f7b4e4baf
Ingezonden foto
 
Op zaterdag 9 oktober  start in het Pajottenland een nieuwe lokale radio. Radio Rand heeft zijn studio’s in Dilbeek aan de Ninoofsesteenweg vlak bij het op- en afrittencomplex van de Ring en zal via 3 frequenties het Pajottenland bedienen : 105.9 voor de regio Dilbeek – Sint-Pieters-Leeuw, 106.4 voor Asse, Zellik en Ternat en 103.9 voor Lennik en Gooik en het diepere Pajottenland. Deze laatste frequentie zal iets later in gebruik genomen worden aangezien momenteel nog een optimale locatie van de zendmast en antenne onderzocht wordt. De bedoeling is evenwel ook deze frequentie in de komende weken op te starten.
Radio Rand wil echte lokale radio brengen. Dit betekent zeer veel aandacht voor wat er in het zendgebied gebeurt, lokale verenigingen krijgen de nodige aandacht en lokale activiteiten zullen ondersteund worden. Tijdens de week is er dagelijks 2 uur Studio Pajot, vanaf 16u, waarin de lokale berichtgeving uitgebreid aan bod komt. Tegen de lente zou een mobiele studio moeten klaar zijn waarmee Radio Rand naar de luisteraar kan trekken en lokale activiteiten voorzien worden van Live-uitzendingen. Radio dus voor de lokale gemeenschap door lokale mensen.
Muzieksamensteller is Frederik Geeroms, onder andere bekend van Ment-TV, Topradio en Radio Contact. Voor het lokale nieuws is Wilfried Haesen hoofdredacteur. Wilfried is gepensioneerd journalist van Radio 2 Vlaams-Brabant. Kris Baert, nog een gepensioneerd Radio 2 medewerker staat in voor de sport en een wekelijkse babbel op zondagochtend met een bekende of lokale figuur die zijn verhaal vertelt op basis van zijn favoriete platen.
Qua muziek wenst Radio Rand zich te profileren als een hedendaagse zender met veel aandacht voor de betere Vlaamse muziek en een format gaande van de jaren 60 tot vandaag. Ook lokaal talent zal de nodige aandacht krijgen.
Sinds enige tijd is al een Facebook-pagina actief met reeds meer dan 300 volgers zonder dat één noot muziek werd uitgezonden. Er is dus een grote interesse van het publiek voelbaar. Via de website radiorand.be zal ook eerstdaags en streaming opgezet worden zodat ook luisteraars van buiten het zendgebied bereikbaar zijn. Starten doen we alvast vanop de jaarmarkt in Zellik, de eerste 500 bezoekers aan onze stand krijgen een exclusieve RadioRand-muismat aangeboden.
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2021
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023
Guido van Cauwelaert | 04 nov 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief