REGIO - Gemakkelijk en goedkoop een private laadpaal voor de deur

C21

REGIO - Gemakkelijk en goedkoop een private laadpaal voor de deur

A_haviland
Een private laadpaal aanschaffen wordt makkelijker en goedkoper in Gooik, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Liedekerke, Londerzeel, Machelen, Opwijk, Ternat, Wezembeek-Oppem en Zemst. Deze tien gemeenten slaan de handen in elkaar voor een duurzame toekomst via de groepsaankoop van intercommunale Haviland.
Om de groei van duurzame mobiliteit en meerbepaald elektrisch rijden bij te houden, zijn de doelstellingen duidelijk. “Tegen 2030 zijn er minstens 150.000 extra laadpalen nodig, of minstens 20 keer zoveel als er vandaag zijn”, verklaart Hana Mertens, milieudeskundige bij intercommunale Haviland. “Met een evenredige verdeling over alle gemeenten, moeten er in Halle-Vilvoorde zo’n 9.036 laadpalen bijkomen. Dat zijn bijna 26 laadpalen per gemeente per jaar of iets meer dan 2 laadpalen per maand. Voor lokale besturen is er dus nog heel wat werk aan de winkel.”
 
Publieke en private laadpalen
Vlaanderen kijkt gelukkig niet alleen naar publieke laadpalen. Ook private laadpalen van particulieren en ondernemers tellen mee. Hana Mertens: "Heel wat mensen rijden vandaag al elektrisch en die trend zal zich de komende jaren stevig doorzetten. Een private laadpaal is dan een ideale oplossing. Bedrijfswagens worden meer en meer weggestuurd van fossiele brandstoffen. Ook ondernemers die hun personeel en klanten de mogelijkheid willen bieden om op te laden op het eigen bedrijfsterrein, doen er goed aan om een laadpaal te plaatsen. In tien gemeenten zal de groepsaankoop van intercommunale Haviland de selectie, aanschaf en installatie van een laadpaal nu makkelijker en goedkoper maken. De begeleiding en participatie garanderen kwaliteit, terwijl de schaalvoordelen een scherpe prijs garanderen.”
Vele voordelen
Een private laadpaal is veilig, want anders dan een stopcontact is een laadpaal beter opgewassen tegen oververhitting bij langdurig laden. Een laadpaal kan bovendien tot 60% sneller laden dan een gewoon stopcontact. Laden met een private laadpaal is goedkoper dan met een publieke laadpaal. Combineer je dat met zonnepanelen, dan laad je je wagen zelfs kosteloos. Het is tenslotte ook makkelijk: als je de auto ’s nachts of op het werk tijdens de werkuren laadt kan je steeds met een opgeladen wagen vertrekken.
 
Eenvoudig deelnemen
Alle inwoners van deelnemende gemeenten worden binnenkort uitgebreid geïnformeerd via de gebruikelijke gemeentelijke kanalen. Check dus zeker de website en het infoblad van je gemeente. 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief