Veertig jaar KVG LIEDEKERKE ROOSDAAL

C21

Veertig jaar KVG LIEDEKERKE ROOSDAAL

Editiepajot_liedekerke_40_jaar_kvg_foto_jacky_delcour
Het jubelfeest van veertig jaar KVG Liedekerke Roosdaal. - Foto's Jacky Delcour.
 
Editiepajot_liedekerke_40_jaar_kvg_foto_jacky_delcour__1_
 

Zaterdag 20 juni werd in de parochiale feestzaal van Liedekerke het jubelfeest van veertig jaar KVG Liedekerke Roosdaal georganiseerd.

KVG Liedekerke Roosdaal werd, onder impuls van Pastoor Van Linthout tesamen met enkele mindervaliden, veertig jaar geleden opgestart in Liedekerke als plaatselijke afdeling van het nationaal Antwerps secretariaat van de Katholieke Vereniging voor Gehandicapten (KVG).

Het doel van de vereniging was en is nog steeds de integratie van gehandicapten bevorderen in de huidige maatschappij.

De afdeling KVG Liedekerke Roosdaal bestaat uit drie gemeenten, namelijk Liedekerke, Teralfene (Affligem) en Roosdaal. De leden krijgen thuis een ledenblad toegezonden met nuttige informatie en kunnen aan de activiteiten van de plaatselijke afdeling deelnemen. Ze helpen hun leden tevens met informatie over de sociale wetgeving betreffende de mindervaliden.

Door de jaarlijkse activiteiten geven zij de leden en hun begeleiders de kans naar buiten te treden en anderen te ontmoeten. Zij organiseren tevens een dagtrip met een aangepaste liftbus. Mensen die bereid zijn een rolwagengebruiker te begeleiden mogen hierop steeds inschrijven.

Ondanks sommige verbeteringen en de mentaliteitswijzigingen in de maatschappij omtrent de integratie van de mindervalide in het dagelijkse leven, kampen zij nog steeds met moeilijkheden en onbegrip als het gaat over de toegankelijkheid van openbare plaatsen. Trappen blijven nog steeds een grote hindernis en parkeerruimtes voor mindervaliden worden maar al te vaak ingenomen door valide autobestuurders.

Zonder hulp is het voor vele mindervaliden niet mogelijk om deel te nemen aan het sociale leven in of buiten de gemeente. De KVG moet daarom ook steeds beroep doen op vrijwilligers die de organisatie bijstaan en zorg dragen voor het goede verloop van de evenementen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief