REGIO - Pajottelands Centrum zorgt goed voor de 100 jarige Regina

C21

REGIO - Pajottelands Centrum zorgt goed voor de 100 jarige Regina

100_jaar_regina_vanlathem-20221202_140049
Regina in de bloemetjes gezet door het Pajottenlands Centrum.
 
De onafhankelijke poetsdienst en thuiszorgorganisatie Pajottenlands Centrum vzw heeft een 100-jarige cliënte in de bloemen gezet. Dat gebeurt natuurlijk echt niet zo vaak, dat een cliënt zo een hoge leeftijd bereikt - al is er nu ook nóg een cliënt van 99 jaar. Regina (Denise) Vanlathem uit Herfelingen werd eerder al door het gemeentebestuur gehuldigd voor haar honderdste verjaardag: “ik ben gevierd geweest als een koningin!”, met een groot feest, bustocht en deelname van verenigingen en schoolkinderen. “De kast stond helemaal vol met kaartjes”. 
Na een weekje rust, kwam ook een delegatie van het Pajottenlands Centrum een bezoekje brengen. De sociale assistente komt sowieso elke twee jaar op huisbezoek zelf. Maar deze keer was het met een grote ruiker bloemen, wat een fijne verrassing was. Isabelle Van Onsem: “Nee, we zijn hier echt niet om opslag te vragen, het is om u te vieren!”
Met veel groeten van haar poetsman Halim, alsook van haar vorige poetsman Herman. Regina is heel tevreden van de (toevallig) mannelijke schoonmaakhulp. In totaal is ze al 18 jaar cliënt bij de sociale poetsdienst. 
 
 
Door onder meer de poetshulp kan Regina zo lang mogelijk in haar boerderijtje en vertrouwde omgeving blijven wonen. De ondersteuning van thuiszorg is hiervoor een cruciale meerwaarde. Pajottenlands Centrum vzw met haar vele tientallen poetshulpen en verzorgenden biedt al enkele decennia zo een belangrijke dienstverlening in de regio Pajottenland, Zennevallei en Denderstreek. 
 
Regina Vanlathem leest veel (de krant, boeken, enz.) en gaat nog maandelijks naar de gepensioneerdenbond. Ze is altijd een sociaal iemand geweest, kan het goed uitleggen, en heeft regelmatig contact met haar uitgebreide familie anno 2022, waaronder 5 kinderen, 9 kleinkinderen, 15 achterkleinkinderen (en zelfs 2 achterachterkleinkinderen op komst).  Of ze nog een kerstboom zet? “Natuurlijk, je moet de dagen vieren zoals ze komen!”  Een mooie boodschap, Regina! 
 
 
 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2022
Marc Sluys/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief