AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem blijft kiezen voor (school)zwemmen en heeft daar geld voor over.

C21

AFFLIGEM - Lokaal Bestuur Affligem blijft kiezen voor (school)zwemmen en heeft daar geld voor over.

A_afligem
Het college van burgemeester en schepenen kiest er voor om het zwemmen van haar inwoners zo toegankelijk mogelijk te houden, ook al vragen de buurgemeenten een tariefverhoging. Lokaal Bestuur Affligem zal die extra financiële inspanning leveren. Op die manier wordt er onder andere niet geraakt aan de maximumfactuur voor de ouders van Affligemse schoolkinderen.
Sinds 2014 bestaat er een overeenkomst met de zwembaden van Liedekerke en Ternat, zodat bewoners van Affligem aan inwonerstarief kunnen gaan zwemmen. Ook de scholen krijgen een voordelige prijs om in het water te duiken en de sportdienst organiseerde er al verschillende zwem-reeksen. Het verschil tussen het inwoners- en niet-inwonerstarief wordt elk jaar door het Lokaal Bestuur bijgepast. Het zwembad in Liedekerke noteert jaarlijks 1000 Affligemse zwembeurten en 5038  zwembeurten van Affligemse scholen. 
Het is belangrijk te blijven investeren in sport en beweging. Elk kind, ook de sociaal zwakkere, heeft het recht te leren zwemmen. Niet voor niets staat “kunnen zwemmen” in de eindtermen op school. Leren fietsen en zwemmen zijn namelijk essentieel  in het dagelijks leven van elk kind. 
In al die jaren zijn er natuurlijk heel wat wijzigingen gebeurd. De beide zwembaden zijn intussen vernieuwd, er zijn automatische registratiesystemen ingevoerd en de energieprijzen zijn gestegen. Daarom werden de prijzen nu aangepast.

Ook in Affligem zijn er wijzigingen. In de overeenkomst kunnen inwoners uit Liedekerke en Ternat gebruik maken van de Affligemse wielerpiste aan inwonerstarief. Dit verschil word elk jaar aan onze buurgemeenten doorgerekend. Er wordt echter door de Sportraad overwogen om het bedrag voor individuele toegang tot de wielerpiste te laten wegvallen. Dit voorstel wordt eerstdaags op het college van burgemeester en schepenen besproken, omdat het een extra financiële inspanning betekent. Voor het volledig afhuren de van wielerpiste zal er wel nog betaald moeten worden. Het Lokaal Bestuur engageert zich alvast voor een jaar om € 20 000 extra tussen te komen. Ga dus gerust een frisse duik maken deze zomer. Je betaalt nog steeds het inwonerstarief aan de kassa.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief