REGIO - Lokale Besturen van Gooik, Ternat en Liedekerke sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

C21

REGIO - Lokale Besturen van Gooik, Ternat en Liedekerke sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

Zwembad_liedekerke_2023
Zwembad Liedekerke.- Ingezonden foto
 

Het lokaal bestuur van Ternat, Liedekerke en Gooik kondigen met trots een nieuw samenwerkingsverband aan voor het gebruik van de zwembaden van Liedekerke en Ternat. Vanaf 1 januari 2024 krijgen de inwoners van alle drie de gemeenten toegang tot hoogwaardige zwemfaciliteiten tegen gunstige tarieven. Geconfronteerd met de uitdagingen om een uitgebreid scala aan sportfaciliteiten aan te bieden, erkennen de lokale besturen van Gooik, Ternat en Liedekerke het belang van bovenlokale samenwerking.

“Door gezamenlijk in te zetten op infrastructuur, sportpromotie en administratieve ondersteuning, streven we naar een integrale aanpak die voordelig is voor sporters en de exploitatie ervan.” aldus Sven De Paepe, schepen voor Sport van Ternat.
 
In het kader van dit partnerschap zullen de zwembaden van Ternat en Liedekerke openstaan voor de inwoners van Gooik tegen dezelfde voordelige tarieven als voor de eigen inwoners van Ternat en Liedekerke. “We hebben een jaarlijks budget toegewezen voor dit gebruik, gebaseerd op een reëel verbruik.” Zegt Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik.
 
 
Tarieven
 
De huidige tarieven voor gebruik van zwembad en sporthal werden tijdens de gemeenteraad van Ternat en Liedekerke (in juni 2022) aangepast. Het jaarabonnement voor niet-inwoners werd toen geschrapt. “We merken dat de vraag naar een jaarabonnement voor niet-inwoners groot is. Sommigen wijken uit naar andere zwembaden waar dit wel mogelijk is. We bieden daarom vanaf 3 januari 2024 opnieuw een niet-inwoner jaarabonnement aan.” Aldus Rani Arys, schepen voor Sport van Liedekerke
 
Het jaarabonnement voor inwoners bedraagt 180 euro. Inwoners uit Affligem, Lennik, Liedekerke en vanaf 2024 ook Gooik zwemmen dankzij de intergemeentelijke samenwerking aan inwonerstarief in Ternat en Liedekerke. Inwoners van Denderleeuw zwemmen eveneens aan inwonerstarief in Liedekerke. Voor de prijs van 290 euro kunnen zwemmers die buiten deze gemeentes wonen en die op regelmatige basis komen zwemmen aan een democratische prijs hun geliefkoosde sport blijven beoefenen.
 
Samenwerking voor het welzijn van de inwoners
 
“Dit initiatief is een positieve stap voorwaarts in het bevorderen van sport en recreatie voor alle inwoners van Gooik, Ternat en Liedekerke. Het bevestigt ook de bereidheid van de lokale besturen om samen te werken voor het welzijn en de kwaliteit van leven van hun inwoners.” aldus Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik. Het beheer van de sportaccommodaties blijft onafhankelijk. Ternat en Liedekerke zijn autonoom verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie en investeringen van hun respectievelijke zwembaden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief