AFFLIGEM en LIEDEKERKE ondertekenen “Samenwerkingsprotocol Sport”

C21

AFFLIGEM en LIEDEKERKE ondertekenen “Samenwerkingsprotocol Sport”

Editiepajot_affligem_liedekerke_samenwerking_foto_jacky_delcour
De ondertekening van het protocol. - Foto Jacky Delcour.
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_samenwerking_foto_jacky_delcour__1_
De burgemeesters. - Foto Jacky Delcour.
 
Editiepajot_affligem_liedekerke_samenwerking_foto_jacky_delcour__2_
De schepenen van Sport. - Foto Jacky Delcour.
 

1          Samenwerkingsverband
De gemeentebesturen van Affligem en Liedekerke wensen samen te werken rond diverse sportprojecten. Het sportbeleid is immers zeer divers. Niet elke gemeente kan elk aspect van de sportsector aanbieden. Beide gemeentebesturen willen elkaar aanvullen op gebied van professionele sportinfrastructuur. De inwoners, scholen en verenigingen van Liedekerke en Affligem moeten kunnen sporten over gemeentegrenzen heen aan democratische tarieven.

 
2          Wielerpiste Affligem
Het gemeentebestuur van Affligem start met de aanleg van een wielerpiste op de Bellekoutersite te Affligem. De gemeente Liedekerke verklaart zich akkoord eenmalig te participeren in de investeringskost van deze piste. Dit door middel van een dotatie aan de gemeente Affligem. Het gemeentebestuur van Liedekerke zal in 2010 een eenmalig bedrag van 75.000 euro hiervoor voorzien in haar investeringsbudget. De inwoners en verenigingen van Liedekerke kunnen gebruik maken van de wielerpiste aan dezelfde voordeeltarieven als de inwoners van Affligem, zoals bepaald zal worden in het gebruiksreglement van de wielerpiste. 
 
 
3          Zwembad Heuvelkouter Liedekerke
Het gemeentebestuur van Liedekerke stelt haar zwembad ter beschikking aan de inwoners, scholen en verenigingen van Affligem aan dezelfde voordeeltarieven als de Liedekerkenaren. Het gemeentebestuur van Affligem voorziet hiervoor een jaarlijks budget van 15.000 euro/jaar en dit over een termijn van ten minste 5 jaar.
 
4          Exploitatievorm
Beide sportaccommodaties worden onafhankelijk uitgebaat door de respectievelijke besturen. Ze beheren deze infrastructuren volledig autonoom en staan zelfstandig in voor de dagelijkse kosten en investeringen. De wederzijdse toelagen verbinden beide besturen tot geen enkele verdere verplichtingen en of rechten buiten deze bepaald in dit protocol.
 
5          Gebruik sportaccommodaties
De wijze van gebruik van de sportaccommodaties wordt bepaald in overleg tussen de sportdiensten van beide gemeenten. Beide gemeenten krijgen absolute voorrang in het gebruik van de infrastructuren.
 
 
6          Duur
Deze samenwerkingsovereenkomst geldt voor minstens 5 jaar. Deze termijn is jaarlijks verlengbaar mits wederzijds akkoord.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2009
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief