Gratis lettersoep in HALLE en LIEDEKERKE

C21

Gratis lettersoep in HALLE en LIEDEKERKE

Editiepajot_halle_lettersoep_foto_kos
Foto Kos.
 

Het Centrum voor Basis Educatie opende deze week niet alleen drie nieuwe lokalen, maar ging ook lettersoep uitdelen op de markten van Halle en Liedekerke. Op deze manier wilden ze hun werking onder de aandacht brengen bij de man/vrouw in de straat.

Geletterdheid is de kennis en vaardigheid die nodig is om via geschreven taal te communiceren en informatie te verwerken. Maar dit houdt ook in dat mensen wijs kunnen geraken uit cijferinformatie en dat ze overweg kunnen met computer en andere media. Al deze zaken vormen een groot probleem voor veel mensen wereldwijd.
 
Ondanks alle inspanningen op vlak van onderwijs blijft ook Vlaanderen geconfronteerd met een probleem van laaggeschooldheid en laaggeletterdheid. De OESO voorspelt dat in 2015 ongeveer 70 procent van de volwassen Belgen een diploma hoger secundair onderwijs zullen hebben. Hoopgevend, maar voor een deel van de overige 30 procent betekent dit dat ze vaak moeilijk mee kunnen in onze informatiesamenleving.
 
Daarom blijft Basiseducatie vandaag en in de toekomst een belangrijk en noodzakelijk initiatief voor mensen die willen bijleren om sterker in het leven te staan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2009
Felix Merckx
Foto KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief