MERCHTEM / VILVOORDE - Provincie Vlaams-Brabant steunt opleiding dierenzorg

C21

MERCHTEM / VILVOORDE - Provincie Vlaams-Brabant steunt opleiding dierenzorg

Editiepajot_provinciebestuur_vlaams-brabant_nieuw

Het provinciebestuur van Vlaams-Brabant kende het KTA Horteco uit Vilvoorde en de gemeentelijke tuinbouwschool uit Merchtem elk 10.000 euro toe voor hun opleiding “dierenzorg”. Deze scholen leiden toekomstige personeelsleden voor dierenasielen op.

"Zowel KTA Horteco uit Vilvoorde als de gemeentelijke tuinbouwschool uit Merchtem bieden al een drietal jaar de studierichting 'dierenzorg' aan. Dankzij deze opleiding kunnen dierenasielen deskundig personeel aanwerven. Correct omgaan met dieren en samenleven met dieren in goede hygiënische omstandigheden zijn uitgangspunten van ons dierenwelzijnsbeleid. Er zijn nogal wat werkings- en infrastructuurkosten verbonden aan deze opleiding, zoals specifiek materiaal, dierenvoeding, geneesmiddelen voor dieren en dierenartskosten. Daarom geven we beide scholen een eenmalige subsidie van 10.000 euro" zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor dierenwelzijn
 
Op maandag 8 maart overhandigt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor dierenwelzijn, de cheque van 10.000 euro aan René Creemers, directeur van KTA Horteco in Vilvoorde. Daarna is er een bezoek aan de afdeling dierenzorg van de school. Ook de gemeentelijke tuinbouwschool van Merchtem ontvangt deze cheque. Gedeputeerde Walter Zelderloo zal hem op 29 maart overhandigen.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief