MERCHTEM - Onthulling van een monument ter nagedachtenis van de vliegtuigcrash van 3 juni 1942 te Linthout-Brussegem

C21

MERCHTEM - Onthulling van een monument ter nagedachtenis van de vliegtuigcrash van 3 juni 1942 te Linthout-Brussegem

Comit___met_gedenkplaat
 

In de nacht van 2 op 3 juni 1942 stortte in de velden van het gehucht Linthout in Brussegem een Britse bommenwerper neer. Die was, nadat hij een bombardement had uitgevoerd om de Duitse oorlogsindustrie een slag toe te dienen, neergeschoten door een nachtjager. 

 

De inzittenden, vijf jonge Britse soldaten van de Royal Air Force, kwamen hierbij allen om het leven.

 

Ter nagedachtenis van dit dramatisch oorlogsincident richtte het gemeentebestuur in samenwerking met de Kring Oud-soldaten, de Vriendenkring Oud-soldaten Peizegem, de Nationale Strijdersbond Afdeling Brussegem en Heemkring Soetendaelle op het pleintje gelegen in de Bollestraat, tegenover ‘Havana Club’, een bescheiden monument op.

 

Dit monument wordt onthuld op vrijdag 2 juni 2017, 75 jaar na de feiten dus. Tegelijk wordt het boek waarin auteur Jan Willems, die eerder al de geschiedenis van Brussegem te boek stelde,  het relaas brengt van zijn diepgaand onderzoek naar de omstandigheden van deze dodelijke crash en diegenen die er bij betrokken waren, aan de pers en het publiek voorgesteld. 

 

Na het academisch gedeelte, dat start om 19 uur, biedt het gemeentebestuur de aanwezigen een drankje en een hapje aan.

 

Iedereen die geïnteresseerd is in deze materie wordt van harte uitgenodigd op deze herdenkingsplechtigheid.

 

Het boek ‘Vliegtuigcrash te Linthout  03 juni 1942’ (80 blz.) kost 20 euro, waarvan 2 euro wordt overgemaakt aan het Kinderkankerfonds. Het kan besteld worden bij de auteur, janwillems@telenet.be of telefonisch via 052/37.36.47. Gelegenheid om het boek aan te kopen is er uiteraard ook tijdens de inhuldigingsplechtigheid van het herdenkingsmonument. 

 

Op zaterdag 10 juni is er van 10 tot 14 uur een verkoopstand in de Gemeenschapslokalen aan het Brussegemkerkplein te Brussegem, waar Jan Willems zal aanwezig zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief