MERCHTEM - Ingebruikname nieuwbouw GTSM

C21

MERCHTEM - Ingebruikname nieuwbouw GTSM

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

Bijna 15 jaar geleden, op de gemeenteraad van 23 juni 2003 werd de princiepsbeslissing genomen om een nieuwbouw te realiseren ter vervanging van de bestaande containerklassen(12), het secretariaat, het sanitair, de werkplaats en oude refter.

 

Vandaag kunnen ze eindelijk fase 1 van de langverwachte nieuwbouw in gebruik nemen.

 

Het eindresultaat is een nieuwbouw die in 2 fasen wordt gerealiseerd en een antwoord moet bieden op alle containers die op de site aanwezig zijn waarvan nu de eerste fase is gerealiseerd nl:

9 containerklassen en 3 klaslokalen, die in afwachting van goedkeuring subsidiedossier in elkaar werden geflanst en die absoluut niet meer beantwoordden aan de noden van vandaag, worden definitief naar het verleden verwezen en vervangen door een nieuwbouw van 12 modern uitgeruste klassen.

 

Na de realisatie van fase 2 (eind 2018) worden ook:

- De containers op de speelplaats waar secretariaat, administratie, TAC en ICT in gehuisvest zijn, vervangen.

- De werkplaats vooraan vervangen.

 

Maar vandaag wordt dus de nieuwbouw met 12 klassen officieel in gebruik genomen.  

 

Hoewel ze kunnen rekenen op een subsidie van AGION investeert het gemeentebestuur een bedrag van 1.700.000 eur voor de realisatie van dit gebouw. Agion legt op haar beurt nog eens 1.790.000 eur op tafel zodat ze spreken van een totaalinvestering van 3.490.000 eur

 

Met deze nieuwbouw investeert de gemeente niet alleen in stenen, maar vooral en veel meer in onderwijs. Onderwijs als de motor van onze samenleving. Niet enkel voor basisonderwijs is er een belangrijke rol weggelegd voor de gemeente, maar ook onze secundaire scholen dragen bij tot een betere samenleving. Leerlingen worden niet enkel voorbereid op verdere studies, of op een intrede voor het beroepsleven maar ze worden ook aangeleerd om te leren samenleven met anderen met respect voor ieders familiale en maatschappelijke achtergrond. En dat is ook een taak waar de gemeente een belangrijke rol in te vervullen heeft.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2018
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 03 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief